Kaymaklı Midye Baklava Tarifi İcin Malzemeler HAMURU İCİN:
*50 gr katı yağ
*Yarım cay bardağı sıvı yağ
*1 cay bardağı su
*2 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı sirke
*1 tane yumurta
*4 su bardağı un
İc malzemesi KAYMAĞI İCİN;
*2, 5 su bardağı sut
*Yarım cay bardağı irmik
*2 su bardağı kırılmış fındık, fıstık, ceviz ici
*Acmak icin nişasta (mısır buğday farketmez)
Ustu icin :
*150 tr tereyağ
Şerbeti icin:
*3 su bardağı su
*3 su bardağı şeker
*Bir kac damla limon suyu
*Kullandığım tepsi olcusu 30 cm
Kaymaklı Midye Baklava Tarifi Yapılışı
1
*Hamur malzemelerini un haric kremamsı bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz
*Uzerine unumuzu yavaş yavaş ekliyoruz ,yumuşak guzel hamur elde ediyoruz
*Fincan tabağı boyutunda hamur acıp aralarına poşet koyarak buzdolabında 12 saat dinlendiriyoruz
*O sırada kremamız icin sut ve irmiği ocakta kaynatıyoruz ocağın altını kapatıp soğumasını bekliyoruz
*Soğuduktan sonra icinize cevizimizi ekliyoruz
*Dinlenen hamurlarımızı bol nişasta ile ince şekilde acıyoruz
*Oklavaya sarıp buruşuk bir hamur elde ediyoruz
*Hamuru ortadan ikiye kesiyoruz
*İc harcını sıkma torbasına koyup aralıklı şekilde sıkıyoruz yufkamıza harcmızın ustune yanında kalan hamurumuzla kapıyoruz
*Tepsimize yerleştiriyoruz
*Uzerine tereyağımızı dokup fırına veriyoruz
*Şerbetimizi de kaynatıyoruz baklavamızda şerbetimizde sıcak olacak şekilde ıslıyoruz ,dinlendirdikten sonra afiyet olsun
*50 gr katı yağ
*Yarım cay bardağı sıvı yağ
*1 cay bardağı su
*2 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı sirke
*1 tane yumurta
*4 su bardağı un
İc malzemesi KAYMAĞI İCİN;
*2, 5 su bardağı sut
*Yarım cay bardağı irmik
*2 su bardağı kırılmış fındık, fıstık, ceviz ici
*Acmak icin nişasta (mısır buğday farketmez)
Ustu icin :
*150 tr tereyağ
Şerbeti icin:
*3 su bardağı su
*3 su bardağı şeker
*Bir kac damla limon suyu
*Kullandığım tepsi olcusu 30 cm
Kaymaklı Midye Baklava Tarifi Yapılışı
1
*Hamur malzemelerini un haric kremamsı bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz
*Uzerine unumuzu yavaş yavaş ekliyoruz ,yumuşak guzel hamur elde ediyoruz
*Fincan tabağı boyutunda hamur acıp aralarına poşet koyarak buzdolabında 12 saat dinlendiriyoruz
*O sırada kremamız icin sut ve irmiği ocakta kaynatıyoruz ocağın altını kapatıp soğumasını bekliyoruz
*Soğuduktan sonra icinize cevizimizi ekliyoruz
*Dinlenen hamurlarımızı bol nişasta ile ince şekilde acıyoruz
*Oklavaya sarıp buruşuk bir hamur elde ediyoruz
*Hamuru ortadan ikiye kesiyoruz
*İc harcını sıkma torbasına koyup aralıklı şekilde sıkıyoruz yufkamıza harcmızın ustune yanında kalan hamurumuzla kapıyoruz
*Tepsimize yerleştiriyoruz
*Uzerine tereyağımızı dokup fırına veriyoruz
*Şerbetimizi de kaynatıyoruz baklavamızda şerbetimizde sıcak olacak şekilde ıslıyoruz ,dinlendirdikten sonra afiyet olsun