Kaymaklı Şöbiyet Tanımı İçin Malzemeler
1.5 su bardağından az fazla şeker
1.5 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Kaymağı için;
1.5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı irmik
1 tane vanilya
3 çorba kaşığı kadar krema (ben kulandım olmasada olur)
14 tane baklavalık yufka
100 gram tereyağ
4 çorba kaşığı sıvı yağ
Toz fıstık
Fıstık kırığı isteğe nazaran ben kulanmadım
Kaymaklı Şöbiyet Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce şerbeti kaynatıyoruz, kaynayınca altını kısalım 5 dk kadar pişirelim.
Limon damlası ek edelim altını kapatalım.
Kreması süt irmik ufak bir kapda pişirelim.
Kıvam alınca vanilya, krema ek edelim karıştıralım, koyu kıvam olacak kenara alalım.
Yufkaları 2 şer ikişer olarak tezgaha alalım.
Yağımızı eritelim ,sıvı yağı ek edelim.
Yufkaların ortasına sürelim.
Sonra karelere bölelim, kaymağı hepsine eşit hisse edelim.
Üzerlerine 1 er çay kaşığı fıstık koyalım .Muska yapalım .
Borcamı yağlayalım, muskaların ucu bir birinin altına gelecek biçimde dizelim.
Üzerlerini yağlayalım, 170 derecede 45 dk kadar pişirelim.
Kızarınca fırından alalım ,10 dk kadar bekleyelim.
Yavaş yavaş soğuk şerbeti dökelim, deneyecek olanlara afiyet olsun.
Kaymaklı Şöbiyet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1.5 su bardağından az fazla şeker
1.5 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Kaymağı için;
1.5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı irmik
1 tane vanilya
3 çorba kaşığı kadar krema (ben kulandım olmasada olur)
14 tane baklavalık yufka
100 gram tereyağ
4 çorba kaşığı sıvı yağ
Toz fıstık
Fıstık kırığı isteğe nazaran ben kulanmadım
Kaymaklı Şöbiyet Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce şerbeti kaynatıyoruz, kaynayınca altını kısalım 5 dk kadar pişirelim.
Limon damlası ek edelim altını kapatalım.
Kreması süt irmik ufak bir kapda pişirelim.
Kıvam alınca vanilya, krema ek edelim karıştıralım, koyu kıvam olacak kenara alalım.
Yufkaları 2 şer ikişer olarak tezgaha alalım.
Yağımızı eritelim ,sıvı yağı ek edelim.
Yufkaların ortasına sürelim.
Sonra karelere bölelim, kaymağı hepsine eşit hisse edelim.
Üzerlerine 1 er çay kaşığı fıstık koyalım .Muska yapalım .
Borcamı yağlayalım, muskaların ucu bir birinin altına gelecek biçimde dizelim.
Üzerlerini yağlayalım, 170 derecede 45 dk kadar pişirelim.
Kızarınca fırından alalım ,10 dk kadar bekleyelim.
Yavaş yavaş soğuk şerbeti dökelim, deneyecek olanlara afiyet olsun.
Kaymaklı Şöbiyet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı