Kaymaklı Şöbiyet

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Kaymaklı Şöbiyet Tanımı İçin Malzemeler
1.5 su bardağından az fazla şeker
1.5 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Kaymağı için;
1.5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı irmik
1 tane vanilya
3 çorba kaşığı kadar krema (ben kulandım olmasada olur)
14 tane baklavalık yufka
100 gram tereyağ
4 çorba kaşığı sıvı yağ
Toz fıstık
Fıstık kırığı isteğe nazaran ben kulanmadım

Kaymaklı Şöbiyet Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce şerbeti kaynatıyoruz, kaynayınca altını kısalım 5 dk kadar pişirelim.
Limon damlası ek edelim altını kapatalım.
Kreması süt irmik ufak bir kapda pişirelim.
Kıvam alınca vanilya, krema ek edelim karıştıralım, koyu kıvam olacak kenara alalım.
Yufkaları 2 şer ikişer olarak tezgaha alalım.
Yağımızı eritelim ,sıvı yağı ek edelim.
Yufkaların ortasına sürelim.
Sonra karelere bölelim, kaymağı hepsine eşit hisse edelim.
Üzerlerine 1 er çay kaşığı fıstık koyalım .Muska yapalım .
Borcamı yağlayalım, muskaların ucu bir birinin altına gelecek biçimde dizelim.
Üzerlerini yağlayalım, 170 derecede 45 dk kadar pişirelim.
Kızarınca fırından alalım ,10 dk kadar bekleyelim.
Yavaş yavaş soğuk şerbeti dökelim, deneyecek olanlara afiyet olsun.
Kaymaklı Şöbiyet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Şöbiyet Tatlısı Tanımı İçin Materyaller 1 paket baklavalık yufka (44 adet vardı içinde benim aldığımın) 150 gram tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ 1 paket krema 3 yemek kaşığı irmik Antep fıstığı yahut ceviz Şerbeti İçin 4 su bardağı şeker 4 su bardağı su 3-4 damla limon suyu Şöbiyet Tatlısı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Şöbiyet Tanımı İçin Gereçler 20 adet baklavalık yufka 50 gram (1 avuç) antep fıstığı tozu 200 gram tereyağı İç Muhallebisi 2,5 su bardağı süt 3 yemek kaşığı irmik Şurubu İçin 2 su bardağı su 2 su bardağı şeker 2-3 damla limon Şöbiyet Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Öncelikle şerbeti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
Şöbiyet Tarifi İçin Malzemeler 1 paket baklava yufkası (16 adet kullanılacak ) 200 gram tereyağ Ceviz İç harcı için; 2 su bardağı süt Yarım su bardağı irmik 1 paket vanilya Şerbeti için; 2 su bardağı şeker 2 su bardağı su Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz Şöbiyet Tarifi Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Şöbiyet Bakalava Tanımı İçin Materyaller 20 adet baklavalık yufka Sos için: 200 gram tereyağ Yarım çay bardağı sıvı yağ İç kısmı için: Fıstık yada istediğiniz kuruyemiş Muhallebisi için: 1 su bardağı süt 1 çorba kaşığı şeker Yarım çay bardağı irmik Şerbet için: 2’5 su bardağı şeker 2,5 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Baklavalık Yufkadan Çıtır Çıtır Kaymaklı Şöbiyet Tatlısı Görüntülü Tanımı İçin Gereçler 18 adet baklava yufkası İri kırılmış, fındık yahut ceviz 250 gram eritilmiş tereyağ Kaymak Şerbeti için; 2 su bardağı su 2 su bardağı şeker İnce dilim limon Baklavalık Yufkadan Çıtır Çıtır Kaymaklı Şöbiyet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
Üst Alt