Kaynar Suyla Çıtır Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
Kaynar suyla çıtır biber turşusu
Yarım kiloluk kavonoz için:
Biber
Sarımsak
1 çorba kaşığı salamura tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı limon tuzu
Yarım çay bardağı sirke
5-6adet nohut
Kaynamış içme suyu
Kaynar Suyla Çıtır Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kavanozun dibine nohutları atalım. 2-3 diş sarımsağı ilave edelim. Biberleri düzgün bir şekilde dizelim.
Üstüne tekrar sarımsak koyalım. Tuz şeker ve limon tuzunu ilave edelim.
Kaynayan içme suyunu dökelim. Kapağımızı 2 geri 1 ileri şeklinde sıkıca kapatalım.
Ters çevirip bir bezin altında 2 gün bekletelim. 10 – 15 gün sonunda turşumuz yemeye hazırdır. Afiyet olsun.
Kaynar Suyla Çıtır Biber Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Kaynar suyla çıtır biber turşusu
Yarım kiloluk kavonoz için:
Biber
Sarımsak
1 çorba kaşığı salamura tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı limon tuzu
Yarım çay bardağı sirke
5-6adet nohut
Kaynamış içme suyu
Kaynar Suyla Çıtır Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kavanozun dibine nohutları atalım. 2-3 diş sarımsağı ilave edelim. Biberleri düzgün bir şekilde dizelim.
Üstüne tekrar sarımsak koyalım. Tuz şeker ve limon tuzunu ilave edelim.
Kaynayan içme suyunu dökelim. Kapağımızı 2 geri 1 ileri şeklinde sıkıca kapatalım.
Ters çevirip bir bezin altında 2 gün bekletelim. 10 – 15 gün sonunda turşumuz yemeye hazırdır. Afiyet olsun.
Kaynar Suyla Çıtır Biber Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı