Kayseri Mantısı Tanımı İçin Malzemeler
1 adet yumurta
4,5 su bardağı un
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
300 grm az yağlı kıyma
3 adet orta uzunluk soğan
1 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı nane
2 çay kaşığı reyhan
1 çay kaşığı karabiber
Mantıyı haşlamak için;
1 litre su
2 çay kaşığı tuz
Sosu için;
3 yemek kaşığı zeytinyağı yada tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Üzerine;
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
En üst katına;
1 tatlı kaşığı sumak ekşisi
1 tatlı kaşığı nane
Kayseri Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk öncelikle hamuru için gerekli materyalleri karıştırma kabına alalım ve sert bir hamur yoğuralım, 10 dakika dinlendirelim.
İç harcı için; soğanları küçük küçük doğrayalım ve kıymanın üzerine ekleyip baharatlarını ve tuzunu ek edelim.
Baharat ve tuz oranını kendini damak zevkine nazaran arttırabilirsiniz yada azaltabilirsiniz.
Hamurumuzu beze yaptıktan sonra oklava ile çok ince olmayacak formda açalım ve mantı kesme aparatı ile keselim.
Üzerine küçük küçük kıymayı yerleştirelim ve elimizle katlayalım hepsi bu formda bittikten sonra dondurucu dondura bilirsiniz.
Mantimizi pişirmek için. Tencereye su ve tuzu alalım. Kaynayınca 1 kase mantimizi suya dökelim.
10 yada 15 dakika kaynadıktan sonra kısık ateşte.
Üzerine 1 su bardağı soğuk su dökelim ve mantımızın suyunu biraz süzelim ve servis tabağına alalım.
Üzerine hazırladığımız sarımsaklı yoğurttan dökelim onun üzerinede yağı bir tavaya alalım domates salçasını ekleyelim ve karıştıralım.
Daha hoş açılması için kaynayan mantı suyundan 2 kaşık ekleyip ocağın altını kapatın ve yoğurtlu karışımın üzerine dökelim.
Onun üzerine sumak ekşisi ve naneyi serpelim. Artık mantımız servise hazır. Afiyet olsun. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin hoşçakalın
Kayseri Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet yumurta
4,5 su bardağı un
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
300 grm az yağlı kıyma
3 adet orta uzunluk soğan
1 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı nane
2 çay kaşığı reyhan
1 çay kaşığı karabiber
Mantıyı haşlamak için;
1 litre su
2 çay kaşığı tuz
Sosu için;
3 yemek kaşığı zeytinyağı yada tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Üzerine;
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
En üst katına;
1 tatlı kaşığı sumak ekşisi
1 tatlı kaşığı nane
Kayseri Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk öncelikle hamuru için gerekli materyalleri karıştırma kabına alalım ve sert bir hamur yoğuralım, 10 dakika dinlendirelim.
İç harcı için; soğanları küçük küçük doğrayalım ve kıymanın üzerine ekleyip baharatlarını ve tuzunu ek edelim.
Baharat ve tuz oranını kendini damak zevkine nazaran arttırabilirsiniz yada azaltabilirsiniz.
Hamurumuzu beze yaptıktan sonra oklava ile çok ince olmayacak formda açalım ve mantı kesme aparatı ile keselim.
Üzerine küçük küçük kıymayı yerleştirelim ve elimizle katlayalım hepsi bu formda bittikten sonra dondurucu dondura bilirsiniz.
Mantimizi pişirmek için. Tencereye su ve tuzu alalım. Kaynayınca 1 kase mantimizi suya dökelim.
10 yada 15 dakika kaynadıktan sonra kısık ateşte.
Üzerine 1 su bardağı soğuk su dökelim ve mantımızın suyunu biraz süzelim ve servis tabağına alalım.
Üzerine hazırladığımız sarımsaklı yoğurttan dökelim onun üzerinede yağı bir tavaya alalım domates salçasını ekleyelim ve karıştıralım.
Daha hoş açılması için kaynayan mantı suyundan 2 kaşık ekleyip ocağın altını kapatın ve yoğurtlu karışımın üzerine dökelim.
Onun üzerine sumak ekşisi ve naneyi serpelim. Artık mantımız servise hazır. Afiyet olsun. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin hoşçakalın
Kayseri Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı