Son konular

Kayseri Yağlaması

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Kayseri Yağlaması Tanımı İçin Malzemeler
350 gram kıyma
1 adet soğan
1 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 adet rendelenmiş domates
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
Zeytinyağı
Lavaş (Sayı iç harca yetecek kadar)
Üzeri için;
Sarımsaklı yoğurt
Sumak

Kayseri Yağlaması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Büyük bir tavada zeytinyağını ekleyin kıyma ve soğanı kavurun.
Kıyma eze eze kavrulduktan sonra biberler ve salçaları ekleyip, kavurmaya devam edin.
Üzerine rendelenmiş domates ve baharatları ek edip, kavurmaya devam edin.
Hafif sulu olması gerekiyor iç harcın bunun için yağı bol bir ölçü kullanın ki lavaşlar ıslanabilsin.
Lavaşları sırayla bir geniş düz bir tabağa koyup, üzerine iç harcı boş yer kalmayacak formda yayın.
İç harç ve lavaşlar bitene kadar süreci tekrarlayın.
Son olarak dörde bölüp üzerine maydanoz serpin ve sarımsaklı yoğurt gezdirin. Afiyet olsun.
Kayseri Yağlaması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt