Kayseri Yağlaması Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
4 su bardağı un
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım tatlı kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Kıymalı harç için;
250 gram orta yağlı kıyma
2 büyük kuru soğan
1 bardak domates konserve yahut 3 adet domates rendesi
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı su
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Kayseri Yağlaması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamuru yoğuralım hamuru için tüm gereçleri yoğurma kabına alalım ve ılık suyla düzgünce yoğuralım, kıvamı ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı ve hamur 20 dakika dinlenmesi için kenara alınır.
İç harcı için tavaya kıymamızı alalım ve kısık ateşte evvel kıymamızı 15 dk kısık ateşte kavuralım.
Ve ince doğranmış soğanları ve sıvı yağı ekleyip ocakta kavuralım, soğanlar pembeleşince salçasını, domates sosunu, baharatları, ekleyip bir 5 dk daha kavuralım ve 2 su bardağı suyu ekleyip ocakta altı bireyli 15 dk pişirip kenara alalım.
Dinlenmiş hamuru 8 eşit bezelere ayıralım, bezeleri açarken bekleyen bezelerin kurumaması için üstünü örtelim ve tek tek bezeleri merdane yardımıyla ince olucak formda açalım.
Yağsız tavada her iki tarafı pişirelim ve pişirdiğimiz lavaşları kurumaması için mutfak beziyle üstünü örtelim, pişen bütün bezeleri üçken katlayarak ucunu tavadaki yağa bandırıp geniş bir tabağa alalım ve iç harcından 2 yemek kaşığı ekleyip her yerine serelim.
Diğer hamurları da birebir halde hazırlayalım üzerine doğramış bir tutam maydanoz ekleyip sarımsaklı yoğurtla sıcak servis edebilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun deneyecek olanlardan fotoğraf ve yorumlarınızı bekliyor olucam tanımlarla ilgili sormak istediklerinizi her vakit sorabilirsiniz .
Kayseri Yağlaması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
4 su bardağı un
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım tatlı kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Kıymalı harç için;
250 gram orta yağlı kıyma
2 büyük kuru soğan
1 bardak domates konserve yahut 3 adet domates rendesi
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı su
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Kayseri Yağlaması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamuru yoğuralım hamuru için tüm gereçleri yoğurma kabına alalım ve ılık suyla düzgünce yoğuralım, kıvamı ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı ve hamur 20 dakika dinlenmesi için kenara alınır.
İç harcı için tavaya kıymamızı alalım ve kısık ateşte evvel kıymamızı 15 dk kısık ateşte kavuralım.
Ve ince doğranmış soğanları ve sıvı yağı ekleyip ocakta kavuralım, soğanlar pembeleşince salçasını, domates sosunu, baharatları, ekleyip bir 5 dk daha kavuralım ve 2 su bardağı suyu ekleyip ocakta altı bireyli 15 dk pişirip kenara alalım.
Dinlenmiş hamuru 8 eşit bezelere ayıralım, bezeleri açarken bekleyen bezelerin kurumaması için üstünü örtelim ve tek tek bezeleri merdane yardımıyla ince olucak formda açalım.
Yağsız tavada her iki tarafı pişirelim ve pişirdiğimiz lavaşları kurumaması için mutfak beziyle üstünü örtelim, pişen bütün bezeleri üçken katlayarak ucunu tavadaki yağa bandırıp geniş bir tabağa alalım ve iç harcından 2 yemek kaşığı ekleyip her yerine serelim.
Diğer hamurları da birebir halde hazırlayalım üzerine doğramış bir tutam maydanoz ekleyip sarımsaklı yoğurtla sıcak servis edebilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun deneyecek olanlardan fotoğraf ve yorumlarınızı bekliyor olucam tanımlarla ilgili sormak istediklerinizi her vakit sorabilirsiniz .
Kayseri Yağlaması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı