Kayseri Yağlaması Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
4,5 su bardağı un
2 su bardağı su (Ilık olacak)
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya (Yada yarım paket yaş maya da ola bilir
Harcı için;
500 gram kıyma
7 -8 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
2 adet büyük soğan
3 -4 adet sivri biber
3 adet domates
1 yemek kaşığı salça
3-4 dış sarımsak
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı su
Kayseri Yağlaması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle pidelerimizi hazırlıyoruz. Un, su, tuz, mayayı bir kaba alıp yeterlice yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamuru mayalanması için dinlendiriyoruz.
Dinlenmiş ve mayalanmış hamurumuzu bir servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Teflon tavayı ocağa koyup altını yakıyoruz. Tavamızın düzgünce ısınması lazım, ısınan tavamıza açtığımız hamurları tek tek pişiriyoruz.
Pişen lavaşlarımızı bir kenara alıp üzerini örtüyoruz(kurumaması için uygunca saralım) ve harcına geçiyoruz. Bir tencereye sıvı yağ ve tereyağı alıp, doğranmış soğanları ve sarımsakları ek edip biraz kavuralım.
Biberlerimizi de ek edip kavurmaya devam edelim. Domatesleri, salçayı, baharatları ve ve suyunuda ek edelim ve pişirelim.
Pişen harcı ocaktan alıp, lavaşlarımızı üst üste gelecek biçimde ortalarına kat kat harcımızı eşit halde serpiştirelim. Afiyet olsun
Not: Tercihe nazaran sarımsaklı yoğurt, sade yoğurt yahut maydanozla süsleyebilirsiniz.
Kayseri Yağlaması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
4,5 su bardağı un
2 su bardağı su (Ilık olacak)
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya (Yada yarım paket yaş maya da ola bilir
Harcı için;
500 gram kıyma
7 -8 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
2 adet büyük soğan
3 -4 adet sivri biber
3 adet domates
1 yemek kaşığı salça
3-4 dış sarımsak
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı su
Kayseri Yağlaması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle pidelerimizi hazırlıyoruz. Un, su, tuz, mayayı bir kaba alıp yeterlice yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamuru mayalanması için dinlendiriyoruz.
Dinlenmiş ve mayalanmış hamurumuzu bir servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Teflon tavayı ocağa koyup altını yakıyoruz. Tavamızın düzgünce ısınması lazım, ısınan tavamıza açtığımız hamurları tek tek pişiriyoruz.
Pişen lavaşlarımızı bir kenara alıp üzerini örtüyoruz(kurumaması için uygunca saralım) ve harcına geçiyoruz. Bir tencereye sıvı yağ ve tereyağı alıp, doğranmış soğanları ve sarımsakları ek edip biraz kavuralım.
Biberlerimizi de ek edip kavurmaya devam edelim. Domatesleri, salçayı, baharatları ve ve suyunuda ek edelim ve pişirelim.
Pişen harcı ocaktan alıp, lavaşlarımızı üst üste gelecek biçimde ortalarına kat kat harcımızı eşit halde serpiştirelim. Afiyet olsun
Not: Tercihe nazaran sarımsaklı yoğurt, sade yoğurt yahut maydanozla süsleyebilirsiniz.
Kayseri Yağlaması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı