Kayseri Yağlaması Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için️
4,5 su bardağı un (Kontrollü ekleyelim)
1 paket kuru maya
1,5 su bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
1 çay kaşığı tuz
İç harcı
Yarım kilo kıyma
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
2 sivri biber
2 domates
1,5 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
Tercihe göre istenilen baharat
Kayseri Yağlaması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak hamurumuzu yoğuralım.
Un, su, süt ve tuzumuzu yoğurma kabına alarak ekmek hamuru kıvamında hamur elde edelim.
Yarım saat dinlenen hamurumuzu açalım ve tavada yağsız pişirelim.
Kıymalısı sos için.Tencerece birinci etimizi biraz pişirelim ve öbür gereçleri katalım.
En son yarım çay bardağı kadar su ek edelim (Az sulu olsun ekmeklerimizi hoş ıslatsın diye).
Ekmeklerimizle kat kat buluşturalım.
Üzerine yoğurt ve maydanozla servis edelim. Afiyet olsun.
Hamuru için️
4,5 su bardağı un (Kontrollü ekleyelim)
1 paket kuru maya
1,5 su bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
1 çay kaşığı tuz
İç harcı
Yarım kilo kıyma
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
2 sivri biber
2 domates
1,5 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
Tercihe göre istenilen baharat
Kayseri Yağlaması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak hamurumuzu yoğuralım.
Un, su, süt ve tuzumuzu yoğurma kabına alarak ekmek hamuru kıvamında hamur elde edelim.
Yarım saat dinlenen hamurumuzu açalım ve tavada yağsız pişirelim.
Kıymalısı sos için.Tencerece birinci etimizi biraz pişirelim ve öbür gereçleri katalım.
En son yarım çay bardağı kadar su ek edelim (Az sulu olsun ekmeklerimizi hoş ıslatsın diye).
Ekmeklerimizle kat kat buluşturalım.
Üzerine yoğurt ve maydanozla servis edelim. Afiyet olsun.