Kedi Dili Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler
2 paket kakaolu kedi dili bisküvi (sade de olur)
Bisküvileri ıslatmak için
2 paket üçü bir arada nescafe
2 bardak sıcak süt
Muhallebi için
1 litre+1 su bardağı süt
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 küçük kutu labne (180-200 gr) (labne yerine bir poşet kremşanti de kullanılabilir)
Bardak ölçüsü 200 ml
Kedi Dili Tiramisu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Muhallebi için labne dışında malzemeler tencereye alınır. Kaynama noktasına kadar pişirilir.
Pişen muhallebi kenara alınır ve ilk sıcağı çıkınca labne eklenir, labnenin suyu varsa suyunu eklemeyelim.
Sıcak su ile kahvemiz hazırlanır. Kahve ile kedi dili ıslatılır tepsiye dizilir.
Üzerine hazırladığımız muhallebinin yarısı dökülür, bir kat daha kedi dili dizilir kahve ile ıslatmayı unutmayın kalan muhallebi dökelim.
Tatlımızı soğumaya bırakalım, soğuduktan sonra üzerine kakao serpelim ben ip ile desen verdim hoş görünmesi için afiyet olsun.
Kedi Dili Tiramisu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 paket kakaolu kedi dili bisküvi (sade de olur)
Bisküvileri ıslatmak için
2 paket üçü bir arada nescafe
2 bardak sıcak süt
Muhallebi için
1 litre+1 su bardağı süt
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 küçük kutu labne (180-200 gr) (labne yerine bir poşet kremşanti de kullanılabilir)
Bardak ölçüsü 200 ml
Kedi Dili Tiramisu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Muhallebi için labne dışında malzemeler tencereye alınır. Kaynama noktasına kadar pişirilir.
Pişen muhallebi kenara alınır ve ilk sıcağı çıkınca labne eklenir, labnenin suyu varsa suyunu eklemeyelim.
Sıcak su ile kahvemiz hazırlanır. Kahve ile kedi dili ıslatılır tepsiye dizilir.
Üzerine hazırladığımız muhallebinin yarısı dökülür, bir kat daha kedi dili dizilir kahve ile ıslatmayı unutmayın kalan muhallebi dökelim.
Tatlımızı soğumaya bırakalım, soğuduktan sonra üzerine kakao serpelim ben ip ile desen verdim hoş görünmesi için afiyet olsun.
Kedi Dili Tiramisu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı