Kedi Lisanıyla Hindistan Cevizli Tiramisu Tanımı İçin Gereçler
Muhallebisi için
1 lt süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 tane yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı labne peynir
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
1/2 (yarım) paket kremşanti
2 paket kedi lisanı
2 yemek kaşığı granül kahve (1,5 su bardağı su ile ıslatılacak)
Kedi Lisanıyla Hindistan Cevizli Tiramisu Tanımı Yapılışı
İlk olarak süt un yumurta ve şekeri, hindistan cevizini güzelce çırpalım ve göz göz olana kadar pişirelim.
Daha sonra içerisine tereyağı ve labneyi ekleyelim karıştıralım.
Tereyağ eridikten sonra biraz ılımasını bekleyelim ve içine kremşantiyi ekleyelim.
Mikser ile güzelce çırpalım.
Borcama kedi lisanlarını kahveyle ıslatarak bir sıra dizelim.
Üzerine muhallebiden yayalım.
Tekrar kedi lisanını ıslatarak muhallebinin üzerine dizelim.
Bir kat daha muhallebi koyduktan sonra üzerini kaşıkla düzeltelim.
2-3 saat buzdolabında dinlendiriniz.
Servis etmeden önce üzerine kakao serpiniz deneyecek olanlara şimdiden afiyet bal olsun
Muhallebisi için
1 lt süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 tane yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı labne peynir
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
1/2 (yarım) paket kremşanti
2 paket kedi lisanı
2 yemek kaşığı granül kahve (1,5 su bardağı su ile ıslatılacak)
Kedi Lisanıyla Hindistan Cevizli Tiramisu Tanımı Yapılışı
İlk olarak süt un yumurta ve şekeri, hindistan cevizini güzelce çırpalım ve göz göz olana kadar pişirelim.
Daha sonra içerisine tereyağı ve labneyi ekleyelim karıştıralım.
Tereyağ eridikten sonra biraz ılımasını bekleyelim ve içine kremşantiyi ekleyelim.
Mikser ile güzelce çırpalım.
Borcama kedi lisanlarını kahveyle ıslatarak bir sıra dizelim.
Üzerine muhallebiden yayalım.
Tekrar kedi lisanını ıslatarak muhallebinin üzerine dizelim.
Bir kat daha muhallebi koyduktan sonra üzerini kaşıkla düzeltelim.
2-3 saat buzdolabında dinlendiriniz.
Servis etmeden önce üzerine kakao serpiniz deneyecek olanlara şimdiden afiyet bal olsun