Kedidilli Çikolatalı Tavuk Göğsü Tanımı İçin Malzemeler
Tavuk göğsü:
125 gram margarin
1 su bardağı dolusu un
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Tabanı için:
2 paket kedidili bisküvi (24 tane)
Bisküvileri ıslatmak için süt
Üzeri için;
1 kutu krema
80 gram çikolata
Kedidilli Çikolatalı Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle margarini tencereye alarak eritin.
Ardından üzerine unu ekleyin ve süratlice karıştırarak un kokusu çıkana kadar yaklaşık 3-4 dakika kavurun.
Tel çırpıcı ile bir yandan karıştırırken bir yandan da yavaş yavaş sütü ekleyin.
Şekeri de ekleyip muhallebi yoğunlaşıp göz göz olana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin.
Kaynadıktan sonra altını kapatıp içerisine vanilya ekleyin.
Sonra ocaktan alıp 2-3 dakika blenderdan geçirin. Bu kademede muhallebi sakız üzere yumuşacık ve parlak olacak.
Bisküvileri süratlice süte batırıp çıkarın, dikdörtgen borcamın tabanına şekerli kısmı üste gelecek halde dizin.
Üzerine hazırladığınız muhallebiyi gezdirip düzleyin ve buzdolabına kaldırın üzeri sertleşsin.
Üzeri için küçük bir tavada kremayı kaynatmadan ısıtın, içine çikolatayı ekleyip büsbütün pürüzsüz olana kadar kremanın sıcağında karıştırarak eritin.
Ilıdıktan sonra tatlının üzerine gezdirin.
En az 3-4 saat sonra üzerinin çikolatası donunca dilimleyerek servis edebilirsiniz. İsterseniz akşamdan da hazırlayabilirsiniz. Yumuşacık ve çok hafif bir pasta olur kendileri. Afiyet olsun.
Kedidilli Çikolatalı Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Tavuk göğsü:
125 gram margarin
1 su bardağı dolusu un
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Tabanı için:
2 paket kedidili bisküvi (24 tane)
Bisküvileri ıslatmak için süt
Üzeri için;
1 kutu krema
80 gram çikolata
Kedidilli Çikolatalı Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle margarini tencereye alarak eritin.
Ardından üzerine unu ekleyin ve süratlice karıştırarak un kokusu çıkana kadar yaklaşık 3-4 dakika kavurun.
Tel çırpıcı ile bir yandan karıştırırken bir yandan da yavaş yavaş sütü ekleyin.
Şekeri de ekleyip muhallebi yoğunlaşıp göz göz olana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin.
Kaynadıktan sonra altını kapatıp içerisine vanilya ekleyin.
Sonra ocaktan alıp 2-3 dakika blenderdan geçirin. Bu kademede muhallebi sakız üzere yumuşacık ve parlak olacak.
Bisküvileri süratlice süte batırıp çıkarın, dikdörtgen borcamın tabanına şekerli kısmı üste gelecek halde dizin.
Üzerine hazırladığınız muhallebiyi gezdirip düzleyin ve buzdolabına kaldırın üzeri sertleşsin.
Üzeri için küçük bir tavada kremayı kaynatmadan ısıtın, içine çikolatayı ekleyip büsbütün pürüzsüz olana kadar kremanın sıcağında karıştırarak eritin.
Ilıdıktan sonra tatlının üzerine gezdirin.
En az 3-4 saat sonra üzerinin çikolatası donunca dilimleyerek servis edebilirsiniz. İsterseniz akşamdan da hazırlayabilirsiniz. Yumuşacık ve çok hafif bir pasta olur kendileri. Afiyet olsun.
Kedidilli Çikolatalı Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı