Kek Kalıbında Islak Kek Tanımı İçin Materyaller
4 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya şekeri
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
100 gr tereyağ
Yaklaşık 2 buçuk su bardağı un
Sosu için;
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
2 yemek kaşığı kakao
Süslemek için;
Antep fıstığı
Çilek
Kek Kalıbında Islak Kek Tanımı Yapılışı
Bütün materyalleri sıralamaya nazaran çırparak ek ediyoruz .
En sona un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek ilave ediyoruz .
Kek kalıbımızı tereyağı ile güzelce yağlıyoruz, harcımızı döküyoruz.
180 derecelik fırında yaklaşık 25 dk pişiriyoruz .
Bu ortada sosumuzu hazırlıyoruz.Süt, şeker ve kakaoyu yeterlice çırpıyoruz.
Kekimiz piştikten sonra birinci sıcaklığını almasını bekliyoruz .Yaklaşık 5 dk bekleyebiliriz.
Uzun bir çubukla kekimize rast gele delikler açıyoruz.
Sosumuzu döküp soğumasını bekliyoruz ve bir gece beklerse lezzeti enfes oluyor.
Kalıbımızdan çıkarıp üzerine antep fıstığı ve çilek ile süsleyip servis edebilirsiniz afiyet olsun.
4 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya şekeri
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
100 gr tereyağ
Yaklaşık 2 buçuk su bardağı un
Sosu için;
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
2 yemek kaşığı kakao
Süslemek için;
Antep fıstığı
Çilek
Kek Kalıbında Islak Kek Tanımı Yapılışı
Bütün materyalleri sıralamaya nazaran çırparak ek ediyoruz .
En sona un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek ilave ediyoruz .
Kek kalıbımızı tereyağı ile güzelce yağlıyoruz, harcımızı döküyoruz.
180 derecelik fırında yaklaşık 25 dk pişiriyoruz .
Bu ortada sosumuzu hazırlıyoruz.Süt, şeker ve kakaoyu yeterlice çırpıyoruz.
Kekimiz piştikten sonra birinci sıcaklığını almasını bekliyoruz .Yaklaşık 5 dk bekleyebiliriz.
Uzun bir çubukla kekimize rast gele delikler açıyoruz.
Sosumuzu döküp soğumasını bekliyoruz ve bir gece beklerse lezzeti enfes oluyor.
Kalıbımızdan çıkarıp üzerine antep fıstığı ve çilek ile süsleyip servis edebilirsiniz afiyet olsun.