Kek Tanımı İçin Gereçler
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşigi kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1, 5 su bardağı un
Üzeri İçin
1 paket puding
3,5 su bardağı süt
Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak şeker ve yumurtayı düzgünce çırpıyoruz.
Akabinde yağ süt kabartma tozu vanilya kakao ve unu azar azar ek edip karıştırıyoruz.
Yağladığımız tart kalıbına harcımızı döküp 170 derecede denetimli pişiriyoruz.
Kekimizi fırından aldıktan sonra 1 su bardağı süt ile ıslatıp 10 dakika dinlendiriyoruz.
Akabinde pudingimizi hazırlayıp kekimizin üzerine döküp dolapta 2 saat kadar dinlendirip servis yapabiliriz.
Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz, afiyet olsun.
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşigi kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1, 5 su bardağı un
Üzeri İçin
1 paket puding
3,5 su bardağı süt
Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak şeker ve yumurtayı düzgünce çırpıyoruz.
Akabinde yağ süt kabartma tozu vanilya kakao ve unu azar azar ek edip karıştırıyoruz.
Yağladığımız tart kalıbına harcımızı döküp 170 derecede denetimli pişiriyoruz.
Kekimizi fırından aldıktan sonra 1 su bardağı süt ile ıslatıp 10 dakika dinlendiriyoruz.
Akabinde pudingimizi hazırlayıp kekimizin üzerine döküp dolapta 2 saat kadar dinlendirip servis yapabiliriz.
Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz, afiyet olsun.