Keki Türk Kahveli Sosu Nescafeli Kremalı Ganajlı Borcam Pastası (Çikolatalı Pasta) Tanımı İçin Materyaller
Keki için
4 adet yumurta
1 .5 su bardağı toz şeker
1 .5 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı türk kahvesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2.5 su bardağı un
Sosu için
1 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı granül kahve
Kreması için
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 paket kremşanti
Ganaj için
1 paket kutu krema
1 paket sütlü çikolata
1 paket bitter çikolata
Keki Türk Kahveli Sosu Nescafeli Kremalı Ganajlı Borcam Pastası (Çikolatalı Pasta) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kekimiz için yumurta ve şekeri güzelce çırpın mayonez kıvamı alınca süt ve yağı ekleyip biraz daha çırpın ve mikseri kaldırın.
Kuru materyalleri eleyip tahta kaşık yardımıyla karıştırın ve yağlanmış dikdörtgen borcama döküp 180 derecede kürdan testi yaparak pişiriyoruz.
Kekimiz pişerken sosumuz için sıcak su ve granül kahveyi karıştırıp soğumaya bırakıyoruz ve kremamızı hazırlıyoruz krema için vanilya, tereyağı ve kremşanti hariç tüm materyalleri tencereye alıp karıştırarak pişiriyoruz.
Katı kıvam alınca altını kapatıp vanilya, kremşanti ve tereyağı ekleyip eriyene kadar karıştırıyoruz akabinde soğumaya bırakıyoruz.
Soğuyunca 5 dakika blender ile çırpıp kremamızı kenara alıyoruz kekimiz pişince birinci sıcağı çıktıktan sonra granül kahveli sosumuz ile her tarafını ıslatıyoruz.
Soğuyan kremamızı da kekimizin üzerine döküp buzdolabında yarım saat dinlendirin ganaj için kremamızı tencereye alıp çikolatayı ekliyoruz karıştırarak erimesini sağlıyoruz.
Uygunca pürüzsüz kıvam alınca altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz soğuk olsun ki kremayı dagıtmasın soğuyunca kekimizin üzerine döküp 2 saat buzdolabında bekletin ve servis edebilirsiniz
Keki için
4 adet yumurta
1 .5 su bardağı toz şeker
1 .5 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı türk kahvesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2.5 su bardağı un
Sosu için
1 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı granül kahve
Kreması için
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 paket kremşanti
Ganaj için
1 paket kutu krema
1 paket sütlü çikolata
1 paket bitter çikolata
Keki Türk Kahveli Sosu Nescafeli Kremalı Ganajlı Borcam Pastası (Çikolatalı Pasta) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kekimiz için yumurta ve şekeri güzelce çırpın mayonez kıvamı alınca süt ve yağı ekleyip biraz daha çırpın ve mikseri kaldırın.
Kuru materyalleri eleyip tahta kaşık yardımıyla karıştırın ve yağlanmış dikdörtgen borcama döküp 180 derecede kürdan testi yaparak pişiriyoruz.
Kekimiz pişerken sosumuz için sıcak su ve granül kahveyi karıştırıp soğumaya bırakıyoruz ve kremamızı hazırlıyoruz krema için vanilya, tereyağı ve kremşanti hariç tüm materyalleri tencereye alıp karıştırarak pişiriyoruz.
Katı kıvam alınca altını kapatıp vanilya, kremşanti ve tereyağı ekleyip eriyene kadar karıştırıyoruz akabinde soğumaya bırakıyoruz.
Soğuyunca 5 dakika blender ile çırpıp kremamızı kenara alıyoruz kekimiz pişince birinci sıcağı çıktıktan sonra granül kahveli sosumuz ile her tarafını ıslatıyoruz.
Soğuyan kremamızı da kekimizin üzerine döküp buzdolabında yarım saat dinlendirin ganaj için kremamızı tencereye alıp çikolatayı ekliyoruz karıştırarak erimesini sağlıyoruz.
Uygunca pürüzsüz kıvam alınca altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz soğuk olsun ki kremayı dagıtmasın soğuyunca kekimizin üzerine döküp 2 saat buzdolabında bekletin ve servis edebilirsiniz