Kekiklim Tanımı İçin Gereçler
Marine için ;
500 gram tavuk göğsü
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı zeytin yağı
1 yemek kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kekik
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı kaju tozu
Makarna için ;
Yarım paket kalem makarna
1 paket krema
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı fesleğen
Zeytinyağı
Tavuk için
1 paket krema
Kaşar rendesi (isteğe göre)
Kekiklim Tanımı Yapılışı
Marine için bütün gereçleri güzelce çırpın küp küp doğradığınız tavukları ekleyin güzelce karıştırın buzdolabında 3_4 saat dinlendirin şayet vaktiniz varsa 1 gece beklesin.
Pişirmeden yarım saat evvel buzdolabından çıkaralım oda ısısına gelsin.
Makarna için suya zerdeçalı ekleyip 8_10 dk haşlayalım zeytin yağı ve kremayı ısıtalım fesleğen ve tuzu da ekleyip karıştırdıktan sonra makarnayı ekliyoruz.
Tavamızı uygunca ısıtıp marine tavuklarımızı süzerek kızgın tavaya alalım birinci 8-9 dk karıştırmayalım tavamızın altını kısmayalım suyunu salmasın yüksek ateşte 30-35 dk pişsin.
Pişmeye yakın krema ekleyelim kısık ateşte biraz pişsin.
İsterseniz kaşar rendesi de ekleyebilirsiniz.
Makarna ve salata ile servis edebilirsiniz afiyet olsun
Marine için ;
500 gram tavuk göğsü
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı zeytin yağı
1 yemek kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kekik
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı kaju tozu
Makarna için ;
Yarım paket kalem makarna
1 paket krema
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı fesleğen
Zeytinyağı
Tavuk için
1 paket krema
Kaşar rendesi (isteğe göre)
Kekiklim Tanımı Yapılışı
Marine için bütün gereçleri güzelce çırpın küp küp doğradığınız tavukları ekleyin güzelce karıştırın buzdolabında 3_4 saat dinlendirin şayet vaktiniz varsa 1 gece beklesin.
Pişirmeden yarım saat evvel buzdolabından çıkaralım oda ısısına gelsin.
Makarna için suya zerdeçalı ekleyip 8_10 dk haşlayalım zeytin yağı ve kremayı ısıtalım fesleğen ve tuzu da ekleyip karıştırdıktan sonra makarnayı ekliyoruz.
Tavamızı uygunca ısıtıp marine tavuklarımızı süzerek kızgın tavaya alalım birinci 8-9 dk karıştırmayalım tavamızın altını kısmayalım suyunu salmasın yüksek ateşte 30-35 dk pişsin.
Pişmeye yakın krema ekleyelim kısık ateşte biraz pişsin.
İsterseniz kaşar rendesi de ekleyebilirsiniz.
Makarna ve salata ile servis edebilirsiniz afiyet olsun