Kekli Kadayıf

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Kekli Kadayıf Tanımı İçin Gereçler
300 gram kadayıf
50 gram tereyağ
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı un
1 adet vanilya
1 adet kabartma tozu
1 su bardağı sıvı yağ
Şerbetı̇ ı̇çı̇n;
5 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
1 dilim limon

Kekli Kadayıf Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci önce şerbeti için su, şeker ve limonu tencereye alıp kaynatalım.
Kaynama başladıktan sonra bir 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım.
Kenarda soğumaya bırakalım.
Kadayıfı elimizle yahut bıçak yardımıyla çokta küçük olmayacak şekilde doğrayalım.
Tereyağını eritip kadayıfın üzerine dökelim.
Elimizle harmanlayıp güzelce yedirelim ve fırın tepsisine bastırarak yerleştirelim.
Karıştırma kabına yumurta ve şekeri alıp köpürene kadar mikserle çırpalım.
Sıvı yağ, un ve kabartma tozunu da ekleyip birkaç dakika daha çırpalım.
Kek karışımını kadayıfın üzerine gezdirerek dökelim.
Birkaç yerine kürdan batırıp çekelim.
Bi 5 dakika bekleyelim ki kek harcının bir kısmı içe doğru süzülsün.
Evvelce ısıtılmış 175 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Kek pişip ılık hale gelince soğuk şerbeti dökelim.
Birkaç saat dinlenen kekli kadayıfımız servise hazırdır.
Bekledikçe güzelleşen tatlıyı (birgün sonra hele daha da kusursuz olmakta) dondurma, kaymak yahut antep fıstığı ile servis edip afiyetle yiyebilirsiniz
 
Üst Alt