Kekstra Kek Tarifi İçin Malzemeler
4 yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağından iki parmak eksik süt
1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
Aldığı kadar un
Ganaj için:
100 ml krema
100 gram bitter veya sütlü çikolata
Üzeri için:
Pirinç antep fıstığı
Kekstra Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yumurta ve şekeri güzelce köpürene kadar çırpıyoruz.
Sonra süt ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpıyoruz. Üzerine kabartma tozu, vanilya ve unu ekliyoruz. Unu kontrollü bir şekilde ekliyoruz. Harcımız ne çok sıvı ne de çok katı olacak.
Daha sonra kalıbımızı güzelce her yerini yağlıyoruz. (ben teremyağ ile yağlıyorum. )
Harcımızı kalıba döküp 160 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 50 dakika pişiriyoruz.
Kek piştikten sonra ilk sıcağının geçmesini bekliyoruz ve parçalanmaması için soğuyunca kalıptan çıkarıyoruz.
Üzerine ganajımızı hazırlamak için kremamızı hafif ısıtıp içine çikolata parçalarını atıp eritiyoruz.
Kekimizin orta boşluklarına hazırladığımız ganajdan birer kaşık döküyoruz.
Üzerine de antep fıstığını serpiyoruz. Kekimiz artık hazır, afiyet olsun.
Kekstra Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağından iki parmak eksik süt
1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
Aldığı kadar un
Ganaj için:
100 ml krema
100 gram bitter veya sütlü çikolata
Üzeri için:
Pirinç antep fıstığı
Kekstra Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yumurta ve şekeri güzelce köpürene kadar çırpıyoruz.
Sonra süt ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpıyoruz. Üzerine kabartma tozu, vanilya ve unu ekliyoruz. Unu kontrollü bir şekilde ekliyoruz. Harcımız ne çok sıvı ne de çok katı olacak.
Daha sonra kalıbımızı güzelce her yerini yağlıyoruz. (ben teremyağ ile yağlıyorum. )
Harcımızı kalıba döküp 160 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 50 dakika pişiriyoruz.
Kek piştikten sonra ilk sıcağının geçmesini bekliyoruz ve parçalanmaması için soğuyunca kalıptan çıkarıyoruz.
Üzerine ganajımızı hazırlamak için kremamızı hafif ısıtıp içine çikolata parçalarını atıp eritiyoruz.
Kekimizin orta boşluklarına hazırladığımız ganajdan birer kaşık döküyoruz.
Üzerine de antep fıstığını serpiyoruz. Kekimiz artık hazır, afiyet olsun.
Kekstra Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı