Kelle Paça Çorbası (Şifa Kaynağı) Tanımı İçin Materyaller
4 kuzu paça
1 kemikli etli dana kelle
5 diş sarımsak
4 yemek kaşığı un
Suyun yağına nazaran tereyağ
3 yemek kaşığı yoğurt
1 defne yaprağı
1 büyük kuru soğan
Karabiber tanesi
Tuz
Kelle Paça Çorbası (Şifa Kaynağı) Tanımı Yapılışı
Kasapta parçalatılmış kelle ve paçamızı pakça yıkıyoruz ve kıllarını temizliyoruz. (diş ve gözlü aldıysanız onları da temizleyin) büyük tencereye koyuyoruz.
Üzerini geçecek kadar su koyuyoruz. Defne yaprağını ve ikiye böldüğümüz kuru soğanı içine atıyoruz.
5 tane karabiberi suyuna atıp en az 4-5 saat etleri uygunca yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Piştikten sonra içinde kıl kalmaması için un eleme süzgecinden geçirip suyunu ayırıyoruz.
Çorba tenceresine göz kararı yağı alıp eritip 3 yemek kaşığı unu rengi pembeleşmeyecek kadar, kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
Kavrulduktan sonra içinde modül un kalmaması için kaynayan kelle paça suyumuzu biraz soğuk su karıştırarak azar azar döküyoruz. Sarımsakları rendeleyip, içine katıp kaynamaya bırakıyoruz.
Diğer bir yerde 3 yemek kaşığı yoğurt ve 1 yemek kaşığı unu çırpıyoruz.
Yoğurdun kesilmemesi için kaynayan çorbamızdan azar azar su katıp çırpıyoruz. Akabinde çorbamıza yoğurt terbiyemizi yavaş yavaş, karıştırarak ek ediyoruz.
Kelleden ve paçadan kalan etleri minik minik tiftikleyerek çorbamıza ek ediyoruz. Damak tadımıza nazaran tuzumuzu da ek ettikten sonra 15 dakika daha kaynatıyoruz.
Servis yaparken son harika dokunuşumuzu yapıyoruz ve sirkemizi damlatıyoruz Afiyet olsun
4 kuzu paça
1 kemikli etli dana kelle
5 diş sarımsak
4 yemek kaşığı un
Suyun yağına nazaran tereyağ
3 yemek kaşığı yoğurt
1 defne yaprağı
1 büyük kuru soğan
Karabiber tanesi
Tuz
Kelle Paça Çorbası (Şifa Kaynağı) Tanımı Yapılışı
Kasapta parçalatılmış kelle ve paçamızı pakça yıkıyoruz ve kıllarını temizliyoruz. (diş ve gözlü aldıysanız onları da temizleyin) büyük tencereye koyuyoruz.
Üzerini geçecek kadar su koyuyoruz. Defne yaprağını ve ikiye böldüğümüz kuru soğanı içine atıyoruz.
5 tane karabiberi suyuna atıp en az 4-5 saat etleri uygunca yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Piştikten sonra içinde kıl kalmaması için un eleme süzgecinden geçirip suyunu ayırıyoruz.
Çorba tenceresine göz kararı yağı alıp eritip 3 yemek kaşığı unu rengi pembeleşmeyecek kadar, kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
Kavrulduktan sonra içinde modül un kalmaması için kaynayan kelle paça suyumuzu biraz soğuk su karıştırarak azar azar döküyoruz. Sarımsakları rendeleyip, içine katıp kaynamaya bırakıyoruz.
Diğer bir yerde 3 yemek kaşığı yoğurt ve 1 yemek kaşığı unu çırpıyoruz.
Yoğurdun kesilmemesi için kaynayan çorbamızdan azar azar su katıp çırpıyoruz. Akabinde çorbamıza yoğurt terbiyemizi yavaş yavaş, karıştırarak ek ediyoruz.
Kelleden ve paçadan kalan etleri minik minik tiftikleyerek çorbamıza ek ediyoruz. Damak tadımıza nazaran tuzumuzu da ek ettikten sonra 15 dakika daha kaynatıyoruz.
Servis yaparken son harika dokunuşumuzu yapıyoruz ve sirkemizi damlatıyoruz Afiyet olsun