Kelle Paça Çorbası Tanımı İçin Materyaller
1 kilo kelle eti düdüklüde haşlayıp ayıklanmış
Kellenin suyu ne kadar çıkıyorsa
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı su
Servis ederken
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sirke
Kelle Paça Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Etimizi düdüklüye alalım . Üzeri geçene kadar su koyalım.1. 5 saat haşlayalım.
Haşlandıktan sonra siyah etlerini tek tek ayıralım .
Akabinde derin bir tencereye yağı ve unu alalım unun kokusu çıkana kadar kavuralım .
Akabinde et suyunu süzerek tencereye alalım ve güzelce çırpalım.
Karıştıra karıştıra kaynamaya bırakalım .
Suyu az gelirse kıvamına nazaran olağan su ekleyelim, ben ekledim .
Akabinde etleri içine atalım, tuzuda ekleyelim karıştıralım.
15 dakika güzelce kısık ateşte kaynatalım .
Ocağın altını kapatalım ve sarımsak ve sirkeyle servis edelim
1 kilo kelle eti düdüklüde haşlayıp ayıklanmış
Kellenin suyu ne kadar çıkıyorsa
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı su
Servis ederken
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sirke
Kelle Paça Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Etimizi düdüklüye alalım . Üzeri geçene kadar su koyalım.1. 5 saat haşlayalım.
Haşlandıktan sonra siyah etlerini tek tek ayıralım .
Akabinde derin bir tencereye yağı ve unu alalım unun kokusu çıkana kadar kavuralım .
Akabinde et suyunu süzerek tencereye alalım ve güzelce çırpalım.
Karıştıra karıştıra kaynamaya bırakalım .
Suyu az gelirse kıvamına nazaran olağan su ekleyelim, ben ekledim .
Akabinde etleri içine atalım, tuzuda ekleyelim karıştıralım.
15 dakika güzelce kısık ateşte kaynatalım .
Ocağın altını kapatalım ve sarımsak ve sirkeyle servis edelim