Kelle Paça Tanımı İçin Materyaller
1 adet koyun yahut kuzu kelle (Kasaplarda temizlenmiş ve dondurulmuş biçimde bulunmaktadır)
1 tüm sarımsak
Pul biber
Limon
Tuz
1/2 (yarım) yemek k. biber salçası
Nane
Yağ
Kelle Paça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
1 adet dondurulmuş ise temizlenmiştir büyük ihtimal ile, bu temizlenmiş kelleyi uygunca üstünden yıkayarak düdüklü tencerede 30 dakika kadar haşlıyoruz. Haşlanan suyu dökmeyelim tencerede kalsın.
Haşlanan kelleyi biraz soğuttuktan sonra etlerini kemiklerinden uygunca ayırıyoruz ve yiyebilecek formda doğruyoruz ayırdığımız etleri.
Doğradığımız etleri bir kapta kenarda bekletiyoruz ve bu ortada derin bir tencere alıp ayçiçek yağımızdan göz kararı katıyoruz, sarımsakları rendeleyip yağın içine katıyoruz.
Akabinde pul biber, nane, 1/2 yemek k. Biber salçasını, limon ve tuzu da göz kararı katıp kavurmaya devam ediyoruz. Düzgünce kavurduktan sonra düdüklü tencerede kalan kellenin suyundan dökelim.
Akabinde kellemizin etlerini kavurduğumuz tencerenin ekleyip karıştıralım, en son etlerimizi de ekleyip güzelce karıştıralım.
Not: Döktüğümüz su etin hafif üzerine çıkmalıdır. Orta ateşte hafif kaynayana kadar bekleyelim ve kaynamaya başladığında en kısık ateşe getirip 10 dakika kadar özleşmesini bekleyelim ve özleşmeyi gördüğünüzde altını kapatabiliriz ve yemeğe hazırdır. Afiyet olsuun
1 adet koyun yahut kuzu kelle (Kasaplarda temizlenmiş ve dondurulmuş biçimde bulunmaktadır)
1 tüm sarımsak
Pul biber
Limon
Tuz
1/2 (yarım) yemek k. biber salçası
Nane
Yağ
Kelle Paça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
1 adet dondurulmuş ise temizlenmiştir büyük ihtimal ile, bu temizlenmiş kelleyi uygunca üstünden yıkayarak düdüklü tencerede 30 dakika kadar haşlıyoruz. Haşlanan suyu dökmeyelim tencerede kalsın.
Haşlanan kelleyi biraz soğuttuktan sonra etlerini kemiklerinden uygunca ayırıyoruz ve yiyebilecek formda doğruyoruz ayırdığımız etleri.
Doğradığımız etleri bir kapta kenarda bekletiyoruz ve bu ortada derin bir tencere alıp ayçiçek yağımızdan göz kararı katıyoruz, sarımsakları rendeleyip yağın içine katıyoruz.
Akabinde pul biber, nane, 1/2 yemek k. Biber salçasını, limon ve tuzu da göz kararı katıp kavurmaya devam ediyoruz. Düzgünce kavurduktan sonra düdüklü tencerede kalan kellenin suyundan dökelim.
Akabinde kellemizin etlerini kavurduğumuz tencerenin ekleyip karıştıralım, en son etlerimizi de ekleyip güzelce karıştıralım.
Not: Döktüğümüz su etin hafif üzerine çıkmalıdır. Orta ateşte hafif kaynayana kadar bekleyelim ve kaynamaya başladığında en kısık ateşe getirip 10 dakika kadar özleşmesini bekleyelim ve özleşmeyi gördüğünüzde altını kapatabiliriz ve yemeğe hazırdır. Afiyet olsuun