Son konular

Kemal Paşa Tatlısı

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Kemal Paşa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
1 paket kemal paşa
5.5 bardak su
3 su bardağı şeker
1-2 damla limon suyu
1 su bardağı süt
1 paket kremşanti

Kemal Paşa Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kremşantimizi hazırlıyoruz. 1 bardak süt ile 1 paket krem şantiye iyice çırpıp, koyu kıvama geldiğinde dolapta bekletiyoruz.
Daha sonra tencereye su ve şekerimizi alıyoruz. Şeker içince iyice eriyip kaybolana kadar ara ara karıştırıyoruz. Tam kaynamadan içine kemal paşaları atalım. Orta ateşte yavaş yavaş pişiriyoruz. Sürekli karıştırmayalım ki dağılmasınlar.
Şerbeti alıp üstüne döke döke pişirebilirsiniz. 1 tane alarak içinin pişip pişmediğine bakalım pütürlük kalmadığından emin olduğumuzda hepsini bir tabağa alalım.
Kemal paşaları ikiye kesip, arasına kremşanti dolduralım (Siz arasına muhallebi de yapıp koyabilirsiniz ) kremşanti fazla geldiği için ben üstüne de koydum.
Süs olarakta damla çikolata kullandım. Şimdiden afiyet olsun. Misafirlere yapılabilecek hızlı ve güzel bir tarif denemenizi tavsiye ederim
Kemal Paşa Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt