SoruCevap
Yeni Üye
Kemalpaşa Tatlısı Karamelize Şerbetli Tanımı İçin Malzemeler
1 paket kemalpaşa tatlısı
Şerbeti için;
3.5su bardağı şeker
4.su bardağı su
Birkaç damla limon
Kreması için;
2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı şeker
2,5 yemek kaşığı un
Yarım paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzerine;
Fıstık yahut hindistan cevizi
Kemalpaşa Tatlısı Karamelize Şerbetli Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbetini hazırlayalım derin bir tencereye şekeri ekleyip, karamelize hale getirmek için orta ateşte karıştırarak pişirin yanmamasına dikkat edin.
Şeker uygunca eridikten sonra 4 bardak suyunu dikkatli halde ekleyelim, sıçrayabilir dikkat edin. Şeker su kaynadıkça eriyecek merak etmeyin
Şekerler eriyince şerbetimize limon damlatıp kemal paşa tatlısını ekleyelim. Kısık ateşte karıştırarak 10dakika pişirelim tatlıyı ve altını kapatıp, dinlenmeye bırakalım.
Soğuyup şerbeti çekince alalım bir tabağa dizelim ve kremayı hazırlayalım küçük bir tencerede sütü unu şekeri ekleyip karıştırarak pişirin kıvam aldıktan sonra yarım vanilya şekeri ve tereyağı ekleyip, soğumaya bırakalım.
Soğuyan tatlıları ortadan ikiye keselim ve kremamızı sıkalım ortalarına üstlerini kapatalım.
En son üstlerine de sıkalım ve fıstık ile süsleyerek dinlenmeye bırakalım isterseniz çabucak serviste yapabilirsiniz Şimdiden afiyet olsun.
Kemalpaşa Tatlısı Karamelize Şerbetli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 paket kemalpaşa tatlısı
Şerbeti için;
3.5su bardağı şeker
4.su bardağı su
Birkaç damla limon
Kreması için;
2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı şeker
2,5 yemek kaşığı un
Yarım paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzerine;
Fıstık yahut hindistan cevizi
Kemalpaşa Tatlısı Karamelize Şerbetli Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbetini hazırlayalım derin bir tencereye şekeri ekleyip, karamelize hale getirmek için orta ateşte karıştırarak pişirin yanmamasına dikkat edin.
Şeker uygunca eridikten sonra 4 bardak suyunu dikkatli halde ekleyelim, sıçrayabilir dikkat edin. Şeker su kaynadıkça eriyecek merak etmeyin
Şekerler eriyince şerbetimize limon damlatıp kemal paşa tatlısını ekleyelim. Kısık ateşte karıştırarak 10dakika pişirelim tatlıyı ve altını kapatıp, dinlenmeye bırakalım.
Soğuyup şerbeti çekince alalım bir tabağa dizelim ve kremayı hazırlayalım küçük bir tencerede sütü unu şekeri ekleyip karıştırarak pişirin kıvam aldıktan sonra yarım vanilya şekeri ve tereyağı ekleyip, soğumaya bırakalım.
Soğuyan tatlıları ortadan ikiye keselim ve kremamızı sıkalım ortalarına üstlerini kapatalım.
En son üstlerine de sıkalım ve fıstık ile süsleyerek dinlenmeye bırakalım isterseniz çabucak serviste yapabilirsiniz Şimdiden afiyet olsun.
Kemalpaşa Tatlısı Karamelize Şerbetli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı