Kemik Etli Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler
10 adet kuru patlıcan
10 adet kuru biber
10 adet kuru kapya biber
8 adet kuru kabak
1 adet soğan
2 tane kemikli et
İç harcı için;
2 su bardağı pirinç
2 adet soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı salça (biber-domates karışık)
2 adet domates
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Tuz,karabiber, pulbiber, kimyon, nane,yenibahar
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım limon suyu
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Kemik Etli Kuru Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye su ekleyelim kaynadıktan sonra kuru dolmalıkları ve kabuğu soyulmuş soğanı koyalım.
Yaklaşık 10-15 dakika kaynatıp tencereden alalım hemen soğuk suyun altına 1-2 dakika bekletelim.
Dolmaların içini hazırlamak için soğan, domates ve sarımsağı rendeleyip bir kapa koyalım.
Dereotu maydanoz doğrayalım ve diğer malzemeleri koyalım.
Dolmalarımızın içini dolduralım.
Tencereye iki tane kemikli eti koyalım sonra dolmalarımızı dizelim.
En son önceden kaynattığımız suyu tuz ve 3-4 tane limon tuzu ekleyelim.
Ocağa alalım 4o dakikaya yakın pişirelim.
Kemik Etli Kuru Dolma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
10 adet kuru patlıcan
10 adet kuru biber
10 adet kuru kapya biber
8 adet kuru kabak
1 adet soğan
2 tane kemikli et
İç harcı için;
2 su bardağı pirinç
2 adet soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı salça (biber-domates karışık)
2 adet domates
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Tuz,karabiber, pulbiber, kimyon, nane,yenibahar
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım limon suyu
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Kemik Etli Kuru Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye su ekleyelim kaynadıktan sonra kuru dolmalıkları ve kabuğu soyulmuş soğanı koyalım.
Yaklaşık 10-15 dakika kaynatıp tencereden alalım hemen soğuk suyun altına 1-2 dakika bekletelim.
Dolmaların içini hazırlamak için soğan, domates ve sarımsağı rendeleyip bir kapa koyalım.
Dereotu maydanoz doğrayalım ve diğer malzemeleri koyalım.
Dolmalarımızın içini dolduralım.
Tencereye iki tane kemikli eti koyalım sonra dolmalarımızı dizelim.
En son önceden kaynattığımız suyu tuz ve 3-4 tane limon tuzu ekleyelim.
Ocağa alalım 4o dakikaya yakın pişirelim.
Kemik Etli Kuru Dolma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı