Kemik Suyuna Çorba (Kremalı Tadında) Tarifi İçin Malzemeler
3 parça kemikli et
3 litre su
1 tane orta boy soğan
1 tane defne yaprağı
2-3 çorba kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı tepeleme un
1 bardak süt (200ml)
1 kahve fincanı şehriye
1 adet yeşil biber
1 adet orta boy domates
1 avuç maydanoz
Tuz, karabiber
Kemik Suyuna Çorba (Kremalı Tadında) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Herkese merhaba bu soğuk kış günlerinde içimizi ısıtacak şifa deposu lezzetli bir çorba paylaşmak istedim deneyenlere afiyet şifa olsun .
Kemikli etler, 3 lt su, defne yaprağı, 1 adet bütün soğan ve tuz düdüklü tencereye alınır 1,5 saat pişirilir. Pişip soğuduğunda etler küçük küçük doğranır ya da didiklenir.
Çorbayı yapacağınız tencerede tereyağ eritilir un eklenir ve unun kokusu çıkana kadar kavrulur.
Kokusu çıkan ve rengi dönen una 1 bardak süt eklenip çırpıcı ile karıştırılır. Kaynayınca süzülmüş et suyu ilave edilir.
Kaynayana kadar ara ara karıştırılır. Bu aşamada eğer topaklanma olursa blender yapılabilir. Kaynayınca şehriye ilave edilir arada karıştırılır.
Domatesin kabukları soyulur ve küçük küçük doğranır. Biber ve maydanozlar da küçük küçük doğranıp hazır edilir.
Şehriyelerin pişmesine yakın (ortalama şehriyeyi içine kattıktan 6-7 dk sonra) doğranmış domates, biber, maydanoz ve etler ilave edilir. 5 dk daha kaynatılır.
En son damak tadına göre tuz ve karabiber eklenir ve ocaktan alınır. ( eti pişirirken tuz da eklendiği için tuz miktarında dikkatli olunmalı).
servis esnasında tabaklara dilerseniz bir tutam sumak ya da 1 tatlı kaşığı sirke katılabilir.
Kemik Suyuna Çorba (Kremalı Tadında) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 parça kemikli et
3 litre su
1 tane orta boy soğan
1 tane defne yaprağı
2-3 çorba kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı tepeleme un
1 bardak süt (200ml)
1 kahve fincanı şehriye
1 adet yeşil biber
1 adet orta boy domates
1 avuç maydanoz
Tuz, karabiber
Kemik Suyuna Çorba (Kremalı Tadında) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Herkese merhaba bu soğuk kış günlerinde içimizi ısıtacak şifa deposu lezzetli bir çorba paylaşmak istedim deneyenlere afiyet şifa olsun .
Kemikli etler, 3 lt su, defne yaprağı, 1 adet bütün soğan ve tuz düdüklü tencereye alınır 1,5 saat pişirilir. Pişip soğuduğunda etler küçük küçük doğranır ya da didiklenir.
Çorbayı yapacağınız tencerede tereyağ eritilir un eklenir ve unun kokusu çıkana kadar kavrulur.
Kokusu çıkan ve rengi dönen una 1 bardak süt eklenip çırpıcı ile karıştırılır. Kaynayınca süzülmüş et suyu ilave edilir.
Kaynayana kadar ara ara karıştırılır. Bu aşamada eğer topaklanma olursa blender yapılabilir. Kaynayınca şehriye ilave edilir arada karıştırılır.
Domatesin kabukları soyulur ve küçük küçük doğranır. Biber ve maydanozlar da küçük küçük doğranıp hazır edilir.
Şehriyelerin pişmesine yakın (ortalama şehriyeyi içine kattıktan 6-7 dk sonra) doğranmış domates, biber, maydanoz ve etler ilave edilir. 5 dk daha kaynatılır.
En son damak tadına göre tuz ve karabiber eklenir ve ocaktan alınır. ( eti pişirirken tuz da eklendiği için tuz miktarında dikkatli olunmalı).
servis esnasında tabaklara dilerseniz bir tutam sumak ya da 1 tatlı kaşığı sirke katılabilir.
Kemik Suyuna Çorba (Kremalı Tadında) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı