Kemik Suyuna Mercimek Çorbası Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 kuru soğan
1 patates
1 havuç
1 tatlı kaşığı zerdeçal
Tuz (ağız tadınıza göre)
1,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
Kuru nane
Kırmızı pul biber
Kemik suyu 7- 8 bardak( kıvama nazaran daha çoğaltabilirsiniz
Limon
Kemik Suyuna Mercimek Çorbası Tanımı Yapılışı
Orta uzunluk tencereye, yıkayıp ayıkladığımız.
Büyük kesimler halinde doğradığımız.
Patates soğan havucu koyuyoruz.
Yıkanan mercimeği de ek ediyoruz.
Evvelce hazırladığımız kemik suyunu da koyup.
Pişirmeye alıyoruz.
Sebzeler uygunca yumuşadığında.
Tuzu zerdeçallı ekleyin.
Ve çorbayı blendırdan geçirin.
Tereyağında, unumuzu da hafif kavuralım.
Çorbaya ek edelim.
Servis yaparken üzerine nane ve biberi serpelim.
Limonda sıkalım ( limon çok yakışıyor).
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 kuru soğan
1 patates
1 havuç
1 tatlı kaşığı zerdeçal
Tuz (ağız tadınıza göre)
1,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
Kuru nane
Kırmızı pul biber
Kemik suyu 7- 8 bardak( kıvama nazaran daha çoğaltabilirsiniz
Limon
Kemik Suyuna Mercimek Çorbası Tanımı Yapılışı
Orta uzunluk tencereye, yıkayıp ayıkladığımız.
Büyük kesimler halinde doğradığımız.
Patates soğan havucu koyuyoruz.
Yıkanan mercimeği de ek ediyoruz.
Evvelce hazırladığımız kemik suyunu da koyup.
Pişirmeye alıyoruz.
Sebzeler uygunca yumuşadığında.
Tuzu zerdeçallı ekleyin.
Ve çorbayı blendırdan geçirin.
Tereyağında, unumuzu da hafif kavuralım.
Çorbaya ek edelim.
Servis yaparken üzerine nane ve biberi serpelim.
Limonda sıkalım ( limon çok yakışıyor).