Kendi Sosunda Pişen Domatesli Makarna Tanımı İçin Gereçler
1 paket makarna
Yaklaşık yarım çay bardağı sıvı yağ
1 soğan
1 diş sarımsak
1 kaşık salça
10 kaşık domates rendesi
1 er çay kaşığı baharat (Pulbiber nane karabiber kekik kimyon)
Tuz
Tuz ve baharat ölçüleri isteğe bağlı değiştirilebilir
5 bardak sıcak su (kontrollü pişirin, ekleme yapmak gerekebilir markaya nazaran değişiklik gösterir)
Kendi Sosunda Pişen Domatesli Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Soğan ve sarımsağı yağda kavuralım.
Salça ekleyelim.
Salçayı kavurup domates rendesini ve baharatları ekleyip karıştıralım.
1 paket makarnayı ekleyelim.
Biraz karıştırıp 5 bardak suyu ekleyelim.
Kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Kendi Sosunda Pişen Domatesli Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 paket makarna
Yaklaşık yarım çay bardağı sıvı yağ
1 soğan
1 diş sarımsak
1 kaşık salça
10 kaşık domates rendesi
1 er çay kaşığı baharat (Pulbiber nane karabiber kekik kimyon)
Tuz
Tuz ve baharat ölçüleri isteğe bağlı değiştirilebilir
5 bardak sıcak su (kontrollü pişirin, ekleme yapmak gerekebilir markaya nazaran değişiklik gösterir)
Kendi Sosunda Pişen Domatesli Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Soğan ve sarımsağı yağda kavuralım.
Salça ekleyelim.
Salçayı kavurup domates rendesini ve baharatları ekleyip karıştıralım.
1 paket makarnayı ekleyelim.
Biraz karıştırıp 5 bardak suyu ekleyelim.
Kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Kendi Sosunda Pişen Domatesli Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı