Son konular

Kepse Pilavı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Kepse Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
Sıvı yağ
1 adet iri soğan
2 adet biber
6-7 adet havuç
1 kilo tavuk
Kepse baharatı
3 su bardağı kepse pirinci
Tuz

Kepse Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavukları güzelce yıkıyoruz haşlıyoruz, haşlandıktan sonra suyunu dökmüyoruz. Haşlanan tavukları didikliyoruz.
Pirinci sıcak su da yarım saat bekletiyoruz. Havuçları rendeliyoruz.
Tencereye sıvı yağ döküyoruz, üzerine soğanı minik minik doğruyoruz. Biberini de doğruyoruz.
Soğan pembeleşince havuçları ekliyoruz, havuçlar kendi suyunu çekince haşladığımız tavuk suyundan 6 su bardağı ölçüp tencereye alıyoruz.
Kaynadıktan sonra 3-4 tatlı kaşığı kepse baharatı ve tuz ekliyoruz.
Yarım saat su da bekleyen pirincimizi de suyun içerisine atıyoruz, pişmeye yakın didiklediğimiz tavukları ekliyoruz, suyunu çektiği vakit pişmiş oluyor afiyet olsun.
Kepse Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Kepse Pilavı Tanımı İçin Materyaller 5 su bardağı kepse pirinçi 9 su bardağı su 6 adet but tavuk 3 yemek kaşığı kepse baharatı 12 adet karanfil baharatı 1 adet tarçın 1 adet soğan 2 adet havuç rendesi 4 adet domates rendesi Tuz Kepse Pilavı Tanımı Yapılışı Öncelikle büyük bir tencereye yağ ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Evde Kepse Pilavı Nasıl Yapılır? Kepse pilavı yapmak için öncelikle taze ve kaliteli malzemeler kullanmalısınız. Pirinci iyice yıkayın. Tencereye sıvı yağı ekleyin ve ısıtın. Soğanları doğrayın ve tencereye ekleyin. Soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Ardından tavuk etlerini ekleyin ve suyunu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Maklube Pilavı Tanımı İçin Materyaller 5 adet but 2 orta uzunluk patates 3 orta uzunluk patlıcan 3 orta uzunluk havuç 2 su bardağı pirinç 3-3,5 su bardağı tavuk suyu 1 tane büyük soğan Tuz Karabiber Maklube Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Öncelikle tavuğu ocağa alıp, üzerine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Perde Pilavı Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 1 adet yumurta 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı yoğurt 1 fincan su Aldığı kadar un İç pilavı için; 1 çay bardağı kuş üzümü 2 su bardağı pirinç 2 adet didiklenmiş tavuk but 1 çay bardağı badem 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Sebzeli Tavuk Çorbası (Şifa Çorbası) Tanımı İçin Malzemeler 7-8 adet but yahut baget 1 tane soğan 4-5 diş sarımsak 6-7 tane havuç Yarım demet maydanoz 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ 2 yemek kaşığı un 1,5 çay bardağı şehriye 1 litre su 1 dolu yemek kaşığı tereyağı(olmasada olur lezzet katsın diye ben...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
Üst Alt