Kepse Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
Sıvı yağ
1 adet iri soğan
2 adet biber
6-7 adet havuç
1 kilo tavuk
Kepse baharatı
3 su bardağı kepse pirinci
Tuz
Kepse Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavukları güzelce yıkıyoruz haşlıyoruz, haşlandıktan sonra suyunu dökmüyoruz. Haşlanan tavukları didikliyoruz.
Pirinci sıcak su da yarım saat bekletiyoruz. Havuçları rendeliyoruz.
Tencereye sıvı yağ döküyoruz, üzerine soğanı minik minik doğruyoruz. Biberini de doğruyoruz.
Soğan pembeleşince havuçları ekliyoruz, havuçlar kendi suyunu çekince haşladığımız tavuk suyundan 6 su bardağı ölçüp tencereye alıyoruz.
Kaynadıktan sonra 3-4 tatlı kaşığı kepse baharatı ve tuz ekliyoruz.
Yarım saat su da bekleyen pirincimizi de suyun içerisine atıyoruz, pişmeye yakın didiklediğimiz tavukları ekliyoruz, suyunu çektiği vakit pişmiş oluyor afiyet olsun.
Kepse Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Sıvı yağ
1 adet iri soğan
2 adet biber
6-7 adet havuç
1 kilo tavuk
Kepse baharatı
3 su bardağı kepse pirinci
Tuz
Kepse Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavukları güzelce yıkıyoruz haşlıyoruz, haşlandıktan sonra suyunu dökmüyoruz. Haşlanan tavukları didikliyoruz.
Pirinci sıcak su da yarım saat bekletiyoruz. Havuçları rendeliyoruz.
Tencereye sıvı yağ döküyoruz, üzerine soğanı minik minik doğruyoruz. Biberini de doğruyoruz.
Soğan pembeleşince havuçları ekliyoruz, havuçlar kendi suyunu çekince haşladığımız tavuk suyundan 6 su bardağı ölçüp tencereye alıyoruz.
Kaynadıktan sonra 3-4 tatlı kaşığı kepse baharatı ve tuz ekliyoruz.
Yarım saat su da bekleyen pirincimizi de suyun içerisine atıyoruz, pişmeye yakın didiklediğimiz tavukları ekliyoruz, suyunu çektiği vakit pişmiş oluyor afiyet olsun.
Kepse Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı