Kereviz Çorbası Bol Vitaminli Tanımı İçin Malzemeler
1 adet kereviz (Kerevizin kök kısmı)
3-4 kol kereviz sapı
1 avuç kerevizin taze yaprakları
1 adet pırasa (Pırasanın beyaz kısmı)
1 adet patates orta boy
1 adet havuç büyük boy
1 litre su
Terbiyesi için;
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı su (Suyun sıcak olmamasına dikkat edin).
Üzeri için;
Karabiber
Tuz
1 kaşık tereyağ
Kereviz Çorbası Bol Vitaminli Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm zerzevatları yıkayıp, küçük küpler halinde doğrayın ,yaprakları ve pırasayı daha küçük doğrayın.
Düdüklü tencereye doğranan zerzevatları ve 1 litre suyu ek ilave edin 9 ila 10 dakika kadar pişirin (Düdüklü tencereye farklılık gösterebilir o yüzden sebzelerin çok yumuşamayıp parçalanmamasına dikkat ediniz.)
Ayrı bir kapta 2 yemek kaşığı un,yumurta sarısı, limon suyu ve 1 çay bardağı suyu ek edip çırpın. Düdüklü tencere de pişen sebzelerin suyundan yarım kepçe alıp terbiyesine katalım.
Çırptığımız terbiyeyi sebzelerin olduğu tenecere döküp karıştıralım. Damak zevkinize nazaran karabiber, tuz ve tereyağ eği yapıp bir iki taşım kaynatalım. Çorbamız hazır servis ederken kesinlikle limon suyu kullanmayı unutmayın çok lezzet veriyor.
Öncelikle emeğe hürmet kereviz çorbasını birinci olarak kayınvaldem ve ben isimli şahıstan öğrendim teşekkür ederim. Lakin ben tanımı kendimce bir kaç değişiklik yaparak değiştirdim hakikaten şuan ki haliyle bize kereviz çorbası daha lezzetli geldi.
Bu yüzden tarife kendi yorumumu kattım “sedef’ce kereviz çorbası ” çıktı ortaya.
Kesinlikle yumurta kokusu olmuyor hatta kereviz yemeyen çocuklara bile rahatlıkla içirebilirsiniz. Tanımımı. Deneyenlerden fotoğraflarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum afiyet olsun. Lezizz günler dilerim
Kereviz Çorbası Bol Vitaminli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet kereviz (Kerevizin kök kısmı)
3-4 kol kereviz sapı
1 avuç kerevizin taze yaprakları
1 adet pırasa (Pırasanın beyaz kısmı)
1 adet patates orta boy
1 adet havuç büyük boy
1 litre su
Terbiyesi için;
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı su (Suyun sıcak olmamasına dikkat edin).
Üzeri için;
Karabiber
Tuz
1 kaşık tereyağ
Kereviz Çorbası Bol Vitaminli Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm zerzevatları yıkayıp, küçük küpler halinde doğrayın ,yaprakları ve pırasayı daha küçük doğrayın.
Düdüklü tencereye doğranan zerzevatları ve 1 litre suyu ek ilave edin 9 ila 10 dakika kadar pişirin (Düdüklü tencereye farklılık gösterebilir o yüzden sebzelerin çok yumuşamayıp parçalanmamasına dikkat ediniz.)
Ayrı bir kapta 2 yemek kaşığı un,yumurta sarısı, limon suyu ve 1 çay bardağı suyu ek edip çırpın. Düdüklü tencere de pişen sebzelerin suyundan yarım kepçe alıp terbiyesine katalım.
Çırptığımız terbiyeyi sebzelerin olduğu tenecere döküp karıştıralım. Damak zevkinize nazaran karabiber, tuz ve tereyağ eği yapıp bir iki taşım kaynatalım. Çorbamız hazır servis ederken kesinlikle limon suyu kullanmayı unutmayın çok lezzet veriyor.
Öncelikle emeğe hürmet kereviz çorbasını birinci olarak kayınvaldem ve ben isimli şahıstan öğrendim teşekkür ederim. Lakin ben tanımı kendimce bir kaç değişiklik yaparak değiştirdim hakikaten şuan ki haliyle bize kereviz çorbası daha lezzetli geldi.
Bu yüzden tarife kendi yorumumu kattım “sedef’ce kereviz çorbası ” çıktı ortaya.
Kesinlikle yumurta kokusu olmuyor hatta kereviz yemeyen çocuklara bile rahatlıkla içirebilirsiniz. Tanımımı. Deneyenlerden fotoğraflarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum afiyet olsun. Lezizz günler dilerim
Kereviz Çorbası Bol Vitaminli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı