Son konular

Kereviz/Kerebiç Antep Fıstıklı Kurabiye

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Kereviz/Kerebiç Antep Fıstıklı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
1 adet margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 vanilya
1 kabartma tozu
2 yumurta
8 yemek kaşığı pudra şekeri
Aldığı kadar un
İçi için;
1 kase antep fıstık içi
3 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı tarçın

Kereviz/Kerebiç Antep Fıstıklı Kurabiye Tanımı Yapılışı

Oda sıcaklığında margarini karıştırma kabına ekliyoruz.
Akabinde pudra şekerini eritiyoruz.
Yavaş yavaş geriye kalan materyalleri ekliyoruz.
Ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Hamuru elimizde açıp, içine hazırladığımız harcı ekliyoruz.
Kerebiç kalıbımıza ekleyip, hal veriyoruz.
Yağlı kağıdı olan tepsimize diziyoruz.
Evvelce ısıtılmış fırına 150 (°)’de pişme mühleti yaklaşık 10-15 dakika da pişiyor.Beyaz pişirmeye uğraş edin.
Kurabiyenin alt kısmı hafif pişmesi kâfi olacaktır.
Fırından çıkar çıkmaz üzerine pudra şekerini ekleyin.
Afiyet olsun olsun, deneyenlere şimdiden kolay gelsin. Yorumlarınızı bekliyorum.
 

Similar threads

  • Soru
Kerebiç Kurabiye Tanımı İçin Materyaller 2 adet yumurta 1 paket tereyağı yahut margarin ( yumuşak) 1 su bardağı pudra şekeri 1 çay bardağı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Aldığı kadar un İçi için; Biraz rondodan çekilmiş ceviz 1 tatlı kaşığı kadar şeker Yarım çay kaşığı kadar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Kerebiç Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 250 gram tereyağı yahut margarin 1 çay bardağı sıvı yağ 1,5 su bardağı pudra şekeri 2 adet yumurta 4-5 su bardağı un İçi harcı için; 2 su bardağı toz antep fıstığı Üzeri için; Pudra şekeri Kerebiç Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Gaziantep Usulü Kerebiç Tarifi İçin Malzemeler 1 paket margarin,vita yağ,tereyağ (250 gram) 4 yemek kaşığı nişasta 2 yemek kaşığı irmik 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurta 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı yoğurt 1 su bardağı pudra şekeri Alabildiği kadar un İçi için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Antep Fıstıklı kurabiye (Nişastalı Ağızda Dağılan) Tanımı İçin Gereçler 100 gram margarin yahut tereyağ 1 çay bardağı sıvı yağ 2 yumurta (birinin beyazı üstüne) 1 su bardağı nişasta 1 su bardağı pudra şekeri Yarım paket vanilya Yarım paket kabartma tozu 1,5 su bardağı un Üzeri için; 1 yumurta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Antep Fıstıklı Kurabiye (Nişastalı Ağızda Dağılan Kıyır Kıyır) Tanımı İçin Gereçler 100 gram tereyağ yahut margarin 1 çay bardağı sıvı yağ 2 adet yumurta (1 inin akını ayıralım) 1 su bardağı nişasta 1 su bardağı pudra şekeri Yarım paket vanilya Yarım paket kabartma tozu 1, 5 su bardağı un Üzeri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
Üst Alt