Kereviz Yemeği Tanımı İçin Materyaller
1 adet büyük uzunluk kereviz (yada küçük uzunluktan 3 adet)(1 kg kadar)
3 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 adet limonun suyu
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı un
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı yahut sıvı yağ
Üzerini az geçecek kadar soğuk su
Kereviz Yemeği Tanımı Yapılışı
Havuçlardan bir adedini rendeleyin.
Kalan iki adedini küp küp doğrayın.
Yağda rende havucu rengi çıkana kadar soteleyin.
Küp küp doğranmış havucu ekleyip beraberce 2 dk soteleyin.
Piyaz formunda doğranmış soğanı ekleyip beraberce soğanlar yumuşayana kadar soteleyin.
Bu ortada kerevizleri soyup küp küp doğrayın.
Soğanlardan sonra kerevizi ekleyip bir sefer çevirin.
Şeker, un, tuz, limonun suyu ve suyunu ekleyip orta ateşte kerevizler yumuşayana kadar pişirin.
Pişen yemeğinizi ister soğuk isterseniz ılık servis edin.
Servis ederken üzerine kereviz yapraklarını doğrayıp serpebilirsiniz.
1 adet büyük uzunluk kereviz (yada küçük uzunluktan 3 adet)(1 kg kadar)
3 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 adet limonun suyu
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı un
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı yahut sıvı yağ
Üzerini az geçecek kadar soğuk su
Kereviz Yemeği Tanımı Yapılışı
Havuçlardan bir adedini rendeleyin.
Kalan iki adedini küp küp doğrayın.
Yağda rende havucu rengi çıkana kadar soteleyin.
Küp küp doğranmış havucu ekleyip beraberce 2 dk soteleyin.
Piyaz formunda doğranmış soğanı ekleyip beraberce soğanlar yumuşayana kadar soteleyin.
Bu ortada kerevizleri soyup küp küp doğrayın.
Soğanlardan sonra kerevizi ekleyip bir sefer çevirin.
Şeker, un, tuz, limonun suyu ve suyunu ekleyip orta ateşte kerevizler yumuşayana kadar pişirin.
Pişen yemeğinizi ister soğuk isterseniz ılık servis edin.
Servis ederken üzerine kereviz yapraklarını doğrayıp serpebilirsiniz.