Son konular

Keşkulu Fukara Tarifi Resimli

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Keşkulu Fukara Tarifi




Resimli Keşkulu Fukara Tarifi


Malzemeler

8 su bardağı sut,
1,5 su bardağı tozşeker,
1 su bardağı ic badem,
1,5 kahve fincanı pirinc unu,
1 bardak su,
1 cay kaşığı tuz
Ustunu suslemek icin:
1 kahve fincanı ic badem,
1 kahve fincanı tuzsuz antepfıstığı,
2 kahve fincanı hindistancevizi

imageskeskulufukaratarifiresimli5ad3fd710853a

Yapılışı

Tencereye 1 su bardağı dolusu ic badem, 1 bardak suyla birlikte konur ve tencere ateşe oturtulur Su kaynamaya başlayınca tencere ateşten indirilir Sıcak su suzulerek dokulur, kalan ic bademlerin kabukları ayıklanır ve makineden 2 defa gecirilerek kıyılır
Sonra bu kıyılmış bademler azar azar havana konur ve macun durumuna gelinceye kadar iyice dovulerek ezilir Macun durumuna getirilmiş bademler buyukce bir kaseye konur Uzerine 1 su bardağı sıcak sut dokulur İyice ovularak bademle sut birbirine karıştırılır
Sonra bu karışım tel suzgecten gecirilir ve bir kenara bırakılır Kalan 7 su bardağı sute 1 cay kaşığı tuz katılır ve sut kaynatılır Sut kaynarken bir başka kaseye 1,5 kahve fincanı pirinc unu konur Bunun uzerine 1 bardak su ince ince akıtılırken karışım hızlı hızlı karıştırılarak pirinc unu suya yedirilir Sonra bu karışım yine azar azar akıtılarak hızlı hızlı karıştırılmakta olan kaynar sute dokulerek yedirilir
Pirinc unlu sut, tahta kaşıkla tencerenin dibi kazınırcasına karıştırılarak 10 dakika kadar kaynatılır Sonra buna bir kenara bırakılmış olan sutlu bademle 1,5 su bardağı tozşeker katılır ve karışım duğun corbası kıvamına gelinceye kadar karıştırılarak pişirilir Karışım istenen kıvama gelince tencere ateşten indirilir Keşkul kucuk kaselere veya uzunca bir servis tabağına boşaltılır ve soğumaya bırakılır
Keşkul soğurken bir kaba, 1 bardak su, ic badem, tuzsuz antepfıstığı konur ve kaynatılır Su kayriayınca kap ateşten indirilir, suyu suzulup dokulur ic kabukları ayıklanan fıstık ve badem ayrı ayrı makineden gecirilerek kıyılır Keşkul soğuyunca kıyılmış olan antepfıstığı, badem ve hindistancevizi uzerine serpilir ve servis yapılır
 

Similar threads

  • Soru
Sultan Keşkulu Tarifi Resimli Sultan Keşkulu Tarifi Resimli Malzemeler 1 cay fincanı badem (kabuksuz) 1 cay fincanı şeker 14 cay fincanı pirinc unu 2 cay fincanı sut 1 kaşık antepfıstığı (tuzsuz) imagessultankeskulutarifiresimli5ad3fc5a5463d Hazırlanışı 1 fincan sut, şeker ve havanda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Resimli Sutlu Basit Tatlılar Limonlu Sutlac Malzemeler 1 litre sut yarım cay bardağı pirinc yarım su bardağı toz şeker 1 su bardağı su 2 kucuk poşet pirinc unu (ikisi toplam 70gr) 1 adet limonun kabuğu, rendelenmiş 1 paket vanilya imagessutlubasittatlilar5ad3f0b1998bb Hazırlanması...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
  • Soru
Soğuk Sutlu Tatlı Tarifleri Muzlu Biskuvili Crem Ole Malzemeler 1 paket cikolatalı crem ole 1012 adet bebe biskuvisi 1 adet muz Sut (soğuk) Yapılışı Crem oleyi ambalajında belirtildiği gibi hazırlayın Bebe biskuvilerini 34 parcaya bolup sut ile ıslatıp kupların dibine paylaştırınMuzu kucuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Sutlu Tatlı Tarifleri Pratik Kolay Sutlu Tatlı Tarifleri MUHALLEBİLİ GULLAC Malzemeler 9 gullac yaprağı 6 su bardagı sut Yarım su bardağı tozşeker 1 paket hazır sakızlı puding 2 kivi 2 muz 1 cay bardağı nar tanesi 1 cay bardağı dovulmuş ceviz GULLAC TARİFİ Sutu tencereye alıp kaynatın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Sutlu Soğuk Tatlı Tarifleri Malzemeler 50 gram kabuksuz badem 1 kahve fincanı pirinc unu 1 corba kaşığı nişasta 4 su bardağı sut Bir tutam tuz 1 su bardağı tozşeker 2 corba kaşığı hindistancevizi Suslemek icin Hindistancevizi, badem, ceviz, antepfıstığı Yapılışı On hazırlık olarak bademleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Üst Alt