Kestaneli Kremalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
500 gram kestane
3 yemek kaşığı toz şeker(isteğinize bağlı artabilir)
3 yemek kaşığı süt
Kreması için;
1 su bardağı süt
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
3 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Üzerine;
180 gram bitter çikolata veya
Çikolata sosu
Kestaneli Kremalı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kestaneleri çizelim.
Üzerini örtecek kadar su koyup tencerede haşlayalım kabuklarından ayıralım.
Rondodan çekip püre haline getirelim.
Süt ve toz şeker ilave edip iyice karıştıralım.
Büyük boy kare borcama kestaneli harcı yayalım.
Kremalı harcı için tereyağ hariç diğer malzemeleri tencereye alıp karıştıralım orta ateşte pişirelim.
Ocağın altını kapattıktan sonra tereyağı atalım.
Kremanın sıcaklığıyla eriyecektir.İyice çırpalım.
Ilıdıktan sonra kestaneli harcın üzerine döküp yayalım.
Bitter çikolatayı kırarak bir kaseye alalım.
Çaydanlığa su koyup ocağa altını yakalım üzerine kase koyup benmari usulü çikolatayı eritelim ( suyun buharıyla çikolata eriyecektir.)
Kremalı harcın üzerine erimiş çikolatayı dökelim.Buzdolabına kaldıralım.
En az 5 – 6 saat dinlendirelim afiyet olsun.
Not ;üzerine benmari usulü erittiğimiz çikolata pastayı keserken kırılma yapıyor ben bir dahaki sefere çikolatalı sos kullanmayı düşünüyorum.Sizin tercihinize kalmış bir şeydir.
Kestaneli Kremalı Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
500 gram kestane
3 yemek kaşığı toz şeker(isteğinize bağlı artabilir)
3 yemek kaşığı süt
Kreması için;
1 su bardağı süt
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
3 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Üzerine;
180 gram bitter çikolata veya
Çikolata sosu
Kestaneli Kremalı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kestaneleri çizelim.
Üzerini örtecek kadar su koyup tencerede haşlayalım kabuklarından ayıralım.
Rondodan çekip püre haline getirelim.
Süt ve toz şeker ilave edip iyice karıştıralım.
Büyük boy kare borcama kestaneli harcı yayalım.
Kremalı harcı için tereyağ hariç diğer malzemeleri tencereye alıp karıştıralım orta ateşte pişirelim.
Ocağın altını kapattıktan sonra tereyağı atalım.
Kremanın sıcaklığıyla eriyecektir.İyice çırpalım.
Ilıdıktan sonra kestaneli harcın üzerine döküp yayalım.
Bitter çikolatayı kırarak bir kaseye alalım.
Çaydanlığa su koyup ocağa altını yakalım üzerine kase koyup benmari usulü çikolatayı eritelim ( suyun buharıyla çikolata eriyecektir.)
Kremalı harcın üzerine erimiş çikolatayı dökelim.Buzdolabına kaldıralım.
En az 5 – 6 saat dinlendirelim afiyet olsun.
Not ;üzerine benmari usulü erittiğimiz çikolata pastayı keserken kırılma yapıyor ben bir dahaki sefere çikolatalı sos kullanmayı düşünüyorum.Sizin tercihinize kalmış bir şeydir.
Kestaneli Kremalı Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı