Kestaneli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
1 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
300 gram kestane
200 gram badem içi
4 yemek kaşığı sıvı yağı
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı et yada tavuk suyu
50 gram kuş üzümü
2 adet kesme şeker yada 1 yemek kaşığı tozşeker
1 yemek kaşığı tuz
Kestaneli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk aşama için; pirinci tuzlu sıcak suda 2 saat bekletelim.
Kestaneleri çizip fırında pişirelim piştikten sonrada kabuklarını soyup bekletelim.
Tereyağını uygun bir tencereye koyup, eritelim, çok küçük doğradığımız soğanları kavurup pirinçleri yıkayıp, sürdükten sonra kavurulan soğanların üzerine ekleyelim.
Tarçın kimyon karabiber ve kuş üzümünü ekleyip tekrar kavuralım kestaneleride dörde bölüp, içine koyup, karıştıralım.
Sonra et suyunu döküp, tuzunuda ekleyip, karıştıralım. Kapağını kapatıp iki taşım kaynadıktan sonra altını kısıp, iyice suyunu çekene kadar pişirin.
Sonrada altını kapatıp 10 dk demlemeye bırakın tane tane olan pilavımız servise hazırdır
Kestaneli Pirinç Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
300 gram kestane
200 gram badem içi
4 yemek kaşığı sıvı yağı
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı et yada tavuk suyu
50 gram kuş üzümü
2 adet kesme şeker yada 1 yemek kaşığı tozşeker
1 yemek kaşığı tuz
Kestaneli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk aşama için; pirinci tuzlu sıcak suda 2 saat bekletelim.
Kestaneleri çizip fırında pişirelim piştikten sonrada kabuklarını soyup bekletelim.
Tereyağını uygun bir tencereye koyup, eritelim, çok küçük doğradığımız soğanları kavurup pirinçleri yıkayıp, sürdükten sonra kavurulan soğanların üzerine ekleyelim.
Tarçın kimyon karabiber ve kuş üzümünü ekleyip tekrar kavuralım kestaneleride dörde bölüp, içine koyup, karıştıralım.
Sonra et suyunu döküp, tuzunuda ekleyip, karıştıralım. Kapağını kapatıp iki taşım kaynadıktan sonra altını kısıp, iyice suyunu çekene kadar pişirin.
Sonrada altını kapatıp 10 dk demlemeye bırakın tane tane olan pilavımız servise hazırdır
Kestaneli Pirinç Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı