Ketojenik diyette hangi yağ alınmalı?
yazısını okumak için tıklayınız…- Tam yağlı yoğurt. Yüksek oranda protein içeren yoğurt, doymuş yağlar bakımından da zengindir.
- Ceviz ve fındık.
- Hindistancevizi yağı
- Somon ve ton balığı
- Kabak çekirdeği.
- Zeytinyağı
- Avokado.
- Yumurta.
Ketoda kaç gr yağ?
Ketojenik diyet; karbonhidrat içeriğinin gereğinden az (50 g/ günden az ) , protein yeterli miktarda ( 1-1.5 g/ kg/gün) ,yağ içeriği ise gereğinden fazla olan diyetlere denir. Bu diyet programında günlük aldığınız kalorinin % 60-70 ‘ i yağdan , %5-10 ‘ u karbonhidrattan , % 20-30 u ise proteinlerden gelir.Ketonlar, kan şekeri yani glikozun az olduğu zamanlarda kullanılan alternatif bir enerji kaynağıdır. Ketonlar, çok az karbonhidrat tükettiğinizde ya da az miktarlarda protein aldığınızda; karaciğerlerde yağ kullanılarak üretilir.
Ketojenik diyette ananas yenir mi?
Ketojenik diyette yenmemesi gereken meyveler de yine bu diyeti uygulayanlar tarafından merak edilmektedir. Muz, üzüm, mango, ananas, greyfurt, yaban mersini, erik, portakal, vişne ve armut gibi meyveler, bu diyette uzak durulması gereken meyvelerdir.
Ketojenik diyette ayçiçek yağı yenir mi?
Sağlıklı Yağlar: Yağ seçerken kuyruk yağı gibi zararlı veya ayçiçek yağı gibi daha az yararlı yağları tercih etmek yerine sağlıklı yağlar tercih edilmelidir. Ketojenik diyette yağlar öğünde yüksek miktarda bulundurulmalıdır. Tavuk yağı gibi yağlara diyette yer verilmesi sağlıklıdır.