Keyfine Göre Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya için;
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İç malzemesi;
Meyve veya çikolata parçaları
İç kreması;
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1,5 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
Üst kaplama için;
1 su bardağı süt
Krem şanti
Keyfine Göre Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pandispanyayı yapmak için yumurtalarla şekeri iyice köpürene kadar çırpıyoruz.
Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek yumurtaların içine koyuyoruz.
Spatula yardımıyla köpükleri söndürmeden karıştırıyoruz.
Kelepçeli kalıba harcımızı döküp 180 derecede fırında pişiriyoruz. (kelepçeli kalıbınız küçük olursa üç kat bölebilirsiniz).
Kremasını yapmak için yumurta sarısı ,un ,nişasta, şeker ve sütü bir tencereye alıp pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Soğuk kullanın sıcak olmasın çünkü kekin arasına kullanacağımız için krema kekte kayma olabilir.
Pişen kekimizi ikiye bölüyoruz.
İlk katını servis yapacağınız tabağa koyup süt ile ıslatıyoruz.
Yapmış olduğumuz kremayı arasına sürüyoruz
İçine istediğinizi koyabilirsiniz. İster meyve ister çikolata.
Sonra diğer katınıda süt ile ıslatıp üstüne koyuyoruz.
Dış kaplamasını krem şanti ile kaplıyoruz.
Dış kaplama için krem şantiyi önceden yapıp dolaba koyalım ki kıvam alsın .
Görsellik sizin zevkinize göre olacak istediğiniz gibi yapabilirsiniz mesela ben bir pastamı meyve ile kapladım diğer pastam beyaz çikolata ile süsledim en baştaki pastamı yıl dönümü için yapmıştım onu yapay çiçeklerle süsledim. Siz zevkinize göre yapabilirsiniz tabiji. Afiyet olsun.
Keyfine Göre Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Pandispanya için;
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İç malzemesi;
Meyve veya çikolata parçaları
İç kreması;
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1,5 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
Üst kaplama için;
1 su bardağı süt
Krem şanti
Keyfine Göre Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pandispanyayı yapmak için yumurtalarla şekeri iyice köpürene kadar çırpıyoruz.
Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek yumurtaların içine koyuyoruz.
Spatula yardımıyla köpükleri söndürmeden karıştırıyoruz.
Kelepçeli kalıba harcımızı döküp 180 derecede fırında pişiriyoruz. (kelepçeli kalıbınız küçük olursa üç kat bölebilirsiniz).
Kremasını yapmak için yumurta sarısı ,un ,nişasta, şeker ve sütü bir tencereye alıp pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Soğuk kullanın sıcak olmasın çünkü kekin arasına kullanacağımız için krema kekte kayma olabilir.
Pişen kekimizi ikiye bölüyoruz.
İlk katını servis yapacağınız tabağa koyup süt ile ıslatıyoruz.
Yapmış olduğumuz kremayı arasına sürüyoruz
İçine istediğinizi koyabilirsiniz. İster meyve ister çikolata.
Sonra diğer katınıda süt ile ıslatıp üstüne koyuyoruz.
Dış kaplamasını krem şanti ile kaplıyoruz.
Dış kaplama için krem şantiyi önceden yapıp dolaba koyalım ki kıvam alsın .
Görsellik sizin zevkinize göre olacak istediğiniz gibi yapabilirsiniz mesela ben bir pastamı meyve ile kapladım diğer pastam beyaz çikolata ile süsledim en baştaki pastamı yıl dönümü için yapmıştım onu yapay çiçeklerle süsledim. Siz zevkinize göre yapabilirsiniz tabiji. Afiyet olsun.
Keyfine Göre Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı