Kfc Tadında Konutta Çıtır Tavuk Tanımı İçin Materyaller
2 bütün tavuk göğsü
Marine için:
1 yumurta
1 su bardağı un
Yarım su bardağı süt yahut su (süt ile daha hoş oluyor)
Tuz, baharat (sarımsak, köri ben cajun baharatı kullandım direk)
Tavukları bulamak için;
Corn flakes (mısır gevreği çıtır pane harcı da olabilir)
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Kfc Tadında Meskende Çıtır Tavuk Tanımı Yapılışı
Öncelikle marina harcımızı tüm materyalleri karıştırarak başlıyoruz.
Öteki yandan tavuklarımızı dileğe nazaran büyüklükte ufak ufak doğruyoruz.
Doğradığımız tavukları marina harcına atıp karıştırıyoruz.
Üzerini streçleyip buzdolabında yaklaşık 10-15 dakika bekletiyoruz.
Tavuklar marina olurken, mısır gevreğini blenderden geçiriyoruz ya da pane harcımızı hazırlıyoruz.
Patates kızartması vs. yapabilirsiniz bu esnada.
Marinası olan tavuklarımızı dolaptan çıkarıp tek tek çıtır mısır gevreğine bulayıp kızmış sıvı yağda altın rengi olana kadar kızartıyoruz. (çok fazla kızartmayın tavuklar kuru olur)
Dışı çıtır içi yumuşak çıtır tavuklarımız yenmeye hazır hale geliyor.
Yapacaklara şimdiden afiyet olsun.
2 bütün tavuk göğsü
Marine için:
1 yumurta
1 su bardağı un
Yarım su bardağı süt yahut su (süt ile daha hoş oluyor)
Tuz, baharat (sarımsak, köri ben cajun baharatı kullandım direk)
Tavukları bulamak için;
Corn flakes (mısır gevreği çıtır pane harcı da olabilir)
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Kfc Tadında Meskende Çıtır Tavuk Tanımı Yapılışı
Öncelikle marina harcımızı tüm materyalleri karıştırarak başlıyoruz.
Öteki yandan tavuklarımızı dileğe nazaran büyüklükte ufak ufak doğruyoruz.
Doğradığımız tavukları marina harcına atıp karıştırıyoruz.
Üzerini streçleyip buzdolabında yaklaşık 10-15 dakika bekletiyoruz.
Tavuklar marina olurken, mısır gevreğini blenderden geçiriyoruz ya da pane harcımızı hazırlıyoruz.
Patates kızartması vs. yapabilirsiniz bu esnada.
Marinası olan tavuklarımızı dolaptan çıkarıp tek tek çıtır mısır gevreğine bulayıp kızmış sıvı yağda altın rengi olana kadar kızartıyoruz. (çok fazla kızartmayın tavuklar kuru olur)
Dışı çıtır içi yumuşak çıtır tavuklarımız yenmeye hazır hale geliyor.
Yapacaklara şimdiden afiyet olsun.