Kıbrıs Köftesi Tanımı İçin Materyaller
1 kg patates (Rendelenmiş)
250 gram kıyma
1 adet yumurta
2 dilim bayat ekmek kırıntısı
1/2 (yarım) demet maydanoz (Kıyılmış)
1 adet kuru soğan (Rendelenmiş)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı nane
Kıbrıs Köftesi Tanımı Yapılışı
Derin bir kaba rendelenmiş suyu güzelce sıkılmış patateslerin üzerine kıyma, bayat ekmek kırıntısı, doğranmış maydanoz, rendelenmiş soğan, yumurta, tuz, kimyon ve naneyi ekleyin.
Tüm gereçleri birbirine karısına denk yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde paralar alıp, elinizde biçim verin.
Tavada kızdırdığınız derin yağda köfteleri altın sarısı rengini alana kadar kızartın ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun .
1 kg patates (Rendelenmiş)
250 gram kıyma
1 adet yumurta
2 dilim bayat ekmek kırıntısı
1/2 (yarım) demet maydanoz (Kıyılmış)
1 adet kuru soğan (Rendelenmiş)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı nane
Kıbrıs Köftesi Tanımı Yapılışı
Derin bir kaba rendelenmiş suyu güzelce sıkılmış patateslerin üzerine kıyma, bayat ekmek kırıntısı, doğranmış maydanoz, rendelenmiş soğan, yumurta, tuz, kimyon ve naneyi ekleyin.
Tüm gereçleri birbirine karısına denk yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde paralar alıp, elinizde biçim verin.
Tavada kızdırdığınız derin yağda köfteleri altın sarısı rengini alana kadar kızartın ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun .