Kıbrıs Tatlısı (İpeksi Kremasıyla Nefis Bir Tarif) Tarifi İçin Malzemeler
4 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağından 2 parmak az hindistancevizi
1 çay bardağı ceviz içi (Çok inceltmedim)
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
2 ,5 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
Kreması için :
3 su bardağı süt
Yarım çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un (+ çeyrek daha )
Krema pişip soğuduktan sonra:
1 paket vanilya
1 paket toz krem şanti
Üzerine :
Bolca hindistancevizi
Ceviz içi
Kıbrıs Tatlısı (İpeksi Kremasıyla Nefis Bir Tarif) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak şerbeti için gerekli malzemeleri tencereye alalım karıştırarak kaynatalım.
Kaynamaya başlayınca altını kısalım 10 dk kaynatıp soğumaya bırakalım.
Kreması için un toz şeker ve sütü uygun bir tencereye alalım karıştıralım. Topak kalmasın ocağa alıp kısık ateşte karıştırarak pişirelim.
Fokurdayınca 2 dk kadar pişirdikten sonra ocaktan alalım ve arada karıştıralım kabuklanmadan soğusun tamamen soğuyunca vanilya ve toz krem şanti ekleyip mikserle 4 dakika kadar çırpalım dolapta dinlenmeye bırakalım.
Keki için yumurta ve şekeri mikserle 4_5 dakika köpürene kadar güzelce çırpalım.
Kalan malzemeleri ekleyip karıştıralım hafif yağlanmış dikdörtgen borcama harcı yayalım (büyük boy borcam kullandım)
180 derece ısınmış fırında kızarana kadar kontrollü pişirelim.
Fırından aldığımız keki soğuk şerbetle buluşturalım.
Şerbetini çekip soğuyan kekin üzerine kremayı her yerine eşit gelecek şekilde yayıp üzerine bolca hindistancevizi serpelim.
Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra servise hazır. Afiyet olsun .
Not: çok fazla kabaran bir kek olmadığı için dilerseniz orta boy borcam kullanarak daha kabarık bir görüntü elde edebilirsiniz.
Kıbrıs Tatlısı (İpeksi Kremasıyla Nefis Bir Tarif) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağından 2 parmak az hindistancevizi
1 çay bardağı ceviz içi (Çok inceltmedim)
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
2 ,5 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
Kreması için :
3 su bardağı süt
Yarım çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un (+ çeyrek daha )
Krema pişip soğuduktan sonra:
1 paket vanilya
1 paket toz krem şanti
Üzerine :
Bolca hindistancevizi
Ceviz içi
Kıbrıs Tatlısı (İpeksi Kremasıyla Nefis Bir Tarif) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak şerbeti için gerekli malzemeleri tencereye alalım karıştırarak kaynatalım.
Kaynamaya başlayınca altını kısalım 10 dk kaynatıp soğumaya bırakalım.
Kreması için un toz şeker ve sütü uygun bir tencereye alalım karıştıralım. Topak kalmasın ocağa alıp kısık ateşte karıştırarak pişirelim.
Fokurdayınca 2 dk kadar pişirdikten sonra ocaktan alalım ve arada karıştıralım kabuklanmadan soğusun tamamen soğuyunca vanilya ve toz krem şanti ekleyip mikserle 4 dakika kadar çırpalım dolapta dinlenmeye bırakalım.
Keki için yumurta ve şekeri mikserle 4_5 dakika köpürene kadar güzelce çırpalım.
Kalan malzemeleri ekleyip karıştıralım hafif yağlanmış dikdörtgen borcama harcı yayalım (büyük boy borcam kullandım)
180 derece ısınmış fırında kızarana kadar kontrollü pişirelim.
Fırından aldığımız keki soğuk şerbetle buluşturalım.
Şerbetini çekip soğuyan kekin üzerine kremayı her yerine eşit gelecek şekilde yayıp üzerine bolca hindistancevizi serpelim.
Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra servise hazır. Afiyet olsun .
Not: çok fazla kabaran bir kek olmadığı için dilerseniz orta boy borcam kullanarak daha kabarık bir görüntü elde edebilirsiniz.
Kıbrıs Tatlısı (İpeksi Kremasıyla Nefis Bir Tarif) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı