Son konular

Kıbrıs Tatlısı

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Keki için:
3 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı galeta unu
1 paket kabartma tozu
Kreması için:
1 litre süt
7 kaşık nişasta (tepeleme)
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kremşanti
Şerbeti için:
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1 paket vanilya

Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım. Su ve şekeri kaynayana kadar pişirelim.
Kaynayınca üzerine vanilyayı ekleyip soğumaya bırakalım. (şerbet iyice soğuk olmalı püf noktası bulur tatlı sıcak şerbet soğuk olacak).
Keki için öncelikle yumurta ve şekeri iyice çırpalım.
Arkasından sıvı yağ ı ekleyip iyice karıştıralım.
1 paket kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edelim.
Hindistan cevizi, galeta unu ve cevizi ekleyip çırpalım. Koyu bir hamur olacak.
Yağlanmış yuvarlak borcama döküp önceden ısıtılmış fırında (180 derece) üstü kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkan sıcak kekimizin üzerine soğuk şerbeti dökelim ve soğumaya bırakalım.
Kreması için vanilya kremşanti hariç bütün malzemeleri katı bir muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
Üzerine kremşanti ve vanilyayı ekleyip iyice çırpalım. Ve tatlımızın üzerine dökelim.
Üzerini düzleyip soğumaya bırakalım.
Soğuduktan sonra her yerine hindistan cevizi serpelim ve süsleyelim afiyet olsun.
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt