SoruCevap
Yeni Üye
Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Kek için
3 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 su bardağı galeta unu
1 paket vanilya
1 paket kabartmatozu
Şerbeti için
2.5 su bardağı su
1.5 su bardağı şeker
Kreması için
1 litre süt
Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 paket kremşanti (piştikten sonra kullanılacak)
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle birinci olarak şerbetimizi hazırlayalım.
Şerbeti kaynatıp bir kenara alalım yumurta ve şekeri çırpalım.
Daha sonra sıvı yağ hindistan cevizi galeta unu kırılmış cevizi kabartmatozu ve vanilyayı ekleyip karıştıralım borcama döküp evvelden ısıtılmış 170 derecede 25- 30dk pişirelim.
Kremamızı hazırlayalım süt nişasta şeker ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
Kısık ateşte pişirelim ocaktan alıp 1 paket toz kremşantiyi ekleyip çırpalım.
Fırından çıkan kekimizin üstüne ılık şerbetimizi döküp bekletelim.
Daha sonra kremamızı döküp üzerini düzeltelim ve çokça hindistan cevizi üzerine döküp buzdolabında 3 4 saat dinlendirelim.
Servis yapıp afiyetle yiyebilirsiniz
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Kek için
3 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 su bardağı galeta unu
1 paket vanilya
1 paket kabartmatozu
Şerbeti için
2.5 su bardağı su
1.5 su bardağı şeker
Kreması için
1 litre süt
Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 paket kremşanti (piştikten sonra kullanılacak)
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle birinci olarak şerbetimizi hazırlayalım.
Şerbeti kaynatıp bir kenara alalım yumurta ve şekeri çırpalım.
Daha sonra sıvı yağ hindistan cevizi galeta unu kırılmış cevizi kabartmatozu ve vanilyayı ekleyip karıştıralım borcama döküp evvelden ısıtılmış 170 derecede 25- 30dk pişirelim.
Kremamızı hazırlayalım süt nişasta şeker ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
Kısık ateşte pişirelim ocaktan alıp 1 paket toz kremşantiyi ekleyip çırpalım.
Fırından çıkan kekimizin üstüne ılık şerbetimizi döküp bekletelim.
Daha sonra kremamızı döküp üzerini düzeltelim ve çokça hindistan cevizi üzerine döküp buzdolabında 3 4 saat dinlendirelim.
Servis yapıp afiyetle yiyebilirsiniz
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı