SoruCevap
Yeni Üye
Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
3 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
Kreması için;
1 litre süt
1 su bardağı nişasta
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Şerbeti için;
2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Yapılışı
Birinci olarak tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Su ve şekeri ocağa alarak kaynamaya bırakalım.
Kaynadıktan sonra 10 dakika daha kaynatıp altını kapatalım ve 1 paket vanilyayı ekleyerek soğumaya bırakalım.
Hamuru için yumurta ve şekeri köpürene kadar yeterlice çırpalım.
Üzerine sıvı yağı galeta unu çekilmiş ceviz ve hindistan cevizini ekleyerek karıştıralım.
En son kabartma tozunu ekleyerek yağlamış olduğumuz borcama dökerek fırına verelim.
Başka yandan kreması için bir tencereye krem şanti hariç öbür materyalleri alarak karıştıralım ve yoğunlaşana kadar pişirelim.
Yoğunlaştıran sonra altını kapatıp soğumaya bırakalım.
Fırından çıkan kekimizin üzerine soğumuş olan şerbeti dökelim ve biraz dinlendirelim.
Soğuyan kremaya bir paket krem şantiyi toz halinde ekleyerek mikser yardımıyla düzgünce çırpalım.
Dinlenmiş olan tatlımızın üzerine dökelim.
Üzerini hindistan cevizi ile süsleyerek servis edelim.
3 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
Kreması için;
1 litre süt
1 su bardağı nişasta
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Şerbeti için;
2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Yapılışı
Birinci olarak tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Su ve şekeri ocağa alarak kaynamaya bırakalım.
Kaynadıktan sonra 10 dakika daha kaynatıp altını kapatalım ve 1 paket vanilyayı ekleyerek soğumaya bırakalım.
Hamuru için yumurta ve şekeri köpürene kadar yeterlice çırpalım.
Üzerine sıvı yağı galeta unu çekilmiş ceviz ve hindistan cevizini ekleyerek karıştıralım.
En son kabartma tozunu ekleyerek yağlamış olduğumuz borcama dökerek fırına verelim.
Başka yandan kreması için bir tencereye krem şanti hariç öbür materyalleri alarak karıştıralım ve yoğunlaşana kadar pişirelim.
Yoğunlaştıran sonra altını kapatıp soğumaya bırakalım.
Fırından çıkan kekimizin üzerine soğumuş olan şerbeti dökelim ve biraz dinlendirelim.
Soğuyan kremaya bir paket krem şantiyi toz halinde ekleyerek mikser yardımıyla düzgünce çırpalım.
Dinlenmiş olan tatlımızın üzerine dökelim.
Üzerini hindistan cevizi ile süsleyerek servis edelim.