Kıbrıs Tatlısı Tarifi İcin Malzemeler Kek icin:
*3 yumurta
*1 cay bardağı (Eski cay bardakları) şeker
*1 cay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı ceviz
*1 su bardağı galeta unu
*1 su bardağı hindistan cevizi
*1 paket kabartma tozu
Tatlıyı ıslatmak icin şerbet:
*1 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
Muhallebi icin:
*3 su bardağı sut
*4 yemek kaşığı nişasta
*1 cay bardağı şeker
*İsteğe gore vanilya
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 paket krem şanti
Uzerini suslemek icin:
*Hindistan cevizi
*Ben evde pirinc fıstık vardı onu kullandım
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı Oncelikle şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır
Keki icin yumurta ve şeker yumurtanın kokusu cıkana kadar cırpılır
Diğer malzemelerde eklenerek koyu bir hamur olacak buyuk yuvarlak yağlanmış borcam tepsiye elinizle eşit olarak yayın
160 derece fırında altı ustu Kızarana kadar pişirilir
İlk sıcağı cıkan kekin uzerine kurdan yardımı ile delikler acılır ve her yerine şerbet dokulur
En son 3 bardak sute şeker ve nişasta eklenir muhallebi kıvamına gelince ocağın altı kapatılır
Vanilya ve tereyağı eklenerek kaymak tutmaması icin cırpıcı yardımı ile ılıtılır
Sonra 1 paket krem şanti toz olarak eklenir ve mikserle cırpılır
Muhallebi koyu kıvamda olursa az sut eklenerek inceltilebilirsiniz Afiyet olsun
*3 yumurta
*1 cay bardağı (Eski cay bardakları) şeker
*1 cay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı ceviz
*1 su bardağı galeta unu
*1 su bardağı hindistan cevizi
*1 paket kabartma tozu
Tatlıyı ıslatmak icin şerbet:
*1 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
Muhallebi icin:
*3 su bardağı sut
*4 yemek kaşığı nişasta
*1 cay bardağı şeker
*İsteğe gore vanilya
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 paket krem şanti
Uzerini suslemek icin:
*Hindistan cevizi
*Ben evde pirinc fıstık vardı onu kullandım
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı Oncelikle şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır
Keki icin yumurta ve şeker yumurtanın kokusu cıkana kadar cırpılır
Diğer malzemelerde eklenerek koyu bir hamur olacak buyuk yuvarlak yağlanmış borcam tepsiye elinizle eşit olarak yayın
160 derece fırında altı ustu Kızarana kadar pişirilir
İlk sıcağı cıkan kekin uzerine kurdan yardımı ile delikler acılır ve her yerine şerbet dokulur
En son 3 bardak sute şeker ve nişasta eklenir muhallebi kıvamına gelince ocağın altı kapatılır
Vanilya ve tereyağı eklenerek kaymak tutmaması icin cırpıcı yardımı ile ılıtılır
Sonra 1 paket krem şanti toz olarak eklenir ve mikserle cırpılır
Muhallebi koyu kıvamda olursa az sut eklenerek inceltilebilirsiniz Afiyet olsun