Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
2 adet yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik galeta unu
Yarım çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 kahve fincanı süt
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
1 çay bardağı hindistan cevizi (Ev de yoktu ben koyamadım)böyle de hoş oldu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için;
1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
2 su bardağı su
Kreması için ;
2.5 su bardağı süt
Yarım su bardağı nişasta
Yarım su bardağı şeker
1 paket sade krem şanti
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak şerbeti yapalım.Su ve şekeri uygun bir kapta bir taşım kaynatalım ve soğumaya bırakalım. Şerbet soğuk kek sıcak olmalı.
Kekimiz için,Yumurta ve şekerimizi köpük köpük olana kadar çırpalım.
Ardından sıvıları ( sıvı yağ, süt ) ek edip bir tıp karıştıralım.
Katıları ( galeta unu, vanilya, kabartma tozu, hindistan cevizi ) ek edip kaşık yardımı ile karıştıralım. Cevizi de ekleyip bir çeşit daha karıştıralım.
Tart kalıbını katı yağ ile yağlayalım ve harcımızı dökelim.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dk. Kadar kekimizi pişirelim. (kontrol etmeyi unutmayın, zira kek ince olduğu için çabuk pişiyor).
Kreması için ;Krem şanti hariç bütün gereçleri tencereye alalım ve karıştıralım. Muhallebi göz göz olana kadar ocakta pişirelim.
Muhallebi büsbütün soğuduktan sonra krem şantiyi ek edip mikser yardımı ile düzgünce çırpalım.
Fırından çıkan kekin üzerine şerbeti dökelim.
Şerbeti kalıptan çıkarmadan da dökerseniz olur, çıkarıp dökerseniz de. Ben çıkartmadan döktüm. Her yeri şerbetleniyor bu halde.
Kekimiz büsbütün soğuduktan sonra kremasını üzerine dökelim.
Üzerine çokça hindistan cevizi serpip 5- 6 saat kadar buzdolabında dinlendirelim.
Dinlenen tatlımızı dilimleyip servis edebilirsiniz.(ben meyve ile süslemeyi çok seviyorum, çilek kullandım)Yapacaklara afiyet olsun.
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Keki için;
2 adet yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik galeta unu
Yarım çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 kahve fincanı süt
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
1 çay bardağı hindistan cevizi (Ev de yoktu ben koyamadım)böyle de hoş oldu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için;
1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
2 su bardağı su
Kreması için ;
2.5 su bardağı süt
Yarım su bardağı nişasta
Yarım su bardağı şeker
1 paket sade krem şanti
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak şerbeti yapalım.Su ve şekeri uygun bir kapta bir taşım kaynatalım ve soğumaya bırakalım. Şerbet soğuk kek sıcak olmalı.
Kekimiz için,Yumurta ve şekerimizi köpük köpük olana kadar çırpalım.
Ardından sıvıları ( sıvı yağ, süt ) ek edip bir tıp karıştıralım.
Katıları ( galeta unu, vanilya, kabartma tozu, hindistan cevizi ) ek edip kaşık yardımı ile karıştıralım. Cevizi de ekleyip bir çeşit daha karıştıralım.
Tart kalıbını katı yağ ile yağlayalım ve harcımızı dökelim.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dk. Kadar kekimizi pişirelim. (kontrol etmeyi unutmayın, zira kek ince olduğu için çabuk pişiyor).
Kreması için ;Krem şanti hariç bütün gereçleri tencereye alalım ve karıştıralım. Muhallebi göz göz olana kadar ocakta pişirelim.
Muhallebi büsbütün soğuduktan sonra krem şantiyi ek edip mikser yardımı ile düzgünce çırpalım.
Fırından çıkan kekin üzerine şerbeti dökelim.
Şerbeti kalıptan çıkarmadan da dökerseniz olur, çıkarıp dökerseniz de. Ben çıkartmadan döktüm. Her yeri şerbetleniyor bu halde.
Kekimiz büsbütün soğuduktan sonra kremasını üzerine dökelim.
Üzerine çokça hindistan cevizi serpip 5- 6 saat kadar buzdolabında dinlendirelim.
Dinlenen tatlımızı dilimleyip servis edebilirsiniz.(ben meyve ile süslemeyi çok seviyorum, çilek kullandım)Yapacaklara afiyet olsun.
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı