Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
Keki için
3 yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı sıcak su(ışıktan bir tık sıcak)
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 su bardağı galeta unu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için
1 litre süt
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Yarım paket krem santi
Şerbeti için
2 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncekile şerbeti yapalım, kaynadıktan sonra 10 dk kısık ateşte kaynatıp ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
Kek fırından çıkar çıkmaz üzerine dökeceğimiz için soğuk olmalı.
Keki için yumurta ve şekeri uygunca çırpın ve yarım çay bardağı sıcak suyu da koyup çırpmaya devam edin.
Akabinde sıvı yağı ek edin biraz daha çırpın. Beyaza yakın renk alınca içine öbür gereçleri de ekleyip son kere düşük ayarda çırpın ve yağlı kağıt serdiğiniz yahut yağladığınız kalıbınıza yayın.
Harç sert oluyor ve ben döktükten sonra ellerimi biraz ıslatıp o halde yaydım.
Sonra 160°fanlı ayarlı fırına verin üzeri kızarana kadar pişirin. Yaklaşık 35 dk sürdü.
Krema için de evvel unu, nişastayı ve şekeri bir tencereye alın sonra sutu yavaşça dokun karıştırarak akabinde kaynamaya alın ve kaynadıktan sonra vanilyayı ekleyin.
Soğuyunca da krem santiyi döküp çırpın. Kek fırından çıkınca soğuk şerbeti dokun ve biraz soğumasını bekleyin akabinde kremayı dökün.
Üzerine ceviz ve hindistan cevizi döküp servis edin.
Afiyet olsun.
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Keki için
3 yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı sıcak su(ışıktan bir tık sıcak)
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 su bardağı galeta unu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için
1 litre süt
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Yarım paket krem santi
Şerbeti için
2 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncekile şerbeti yapalım, kaynadıktan sonra 10 dk kısık ateşte kaynatıp ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
Kek fırından çıkar çıkmaz üzerine dökeceğimiz için soğuk olmalı.
Keki için yumurta ve şekeri uygunca çırpın ve yarım çay bardağı sıcak suyu da koyup çırpmaya devam edin.
Akabinde sıvı yağı ek edin biraz daha çırpın. Beyaza yakın renk alınca içine öbür gereçleri de ekleyip son kere düşük ayarda çırpın ve yağlı kağıt serdiğiniz yahut yağladığınız kalıbınıza yayın.
Harç sert oluyor ve ben döktükten sonra ellerimi biraz ıslatıp o halde yaydım.
Sonra 160°fanlı ayarlı fırına verin üzeri kızarana kadar pişirin. Yaklaşık 35 dk sürdü.
Krema için de evvel unu, nişastayı ve şekeri bir tencereye alın sonra sutu yavaşça dokun karıştırarak akabinde kaynamaya alın ve kaynadıktan sonra vanilyayı ekleyin.
Soğuyunca da krem santiyi döküp çırpın. Kek fırından çıkınca soğuk şerbeti dokun ve biraz soğumasını bekleyin akabinde kremayı dökün.
Üzerine ceviz ve hindistan cevizi döküp servis edin.
Afiyet olsun.
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı