Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
4 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı galeta unu
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için:
2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
1 paket şekerli vanilin
Kreması için:
1 litre süt
Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı nişasta
1 paket kremşanti
1 paket vanilya
Üzeri için:
Hindistan cevizi
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım.
Tencereye şeker ve suyu alıp kaynatalım kaynadıktan sonra ocağı kapatıp şekerli vanilin ekleyelim ve soğumaya bırakalım.
Kek için yumurta ve şekeri güzelce çırpalım. Sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edelim.
Daha sonra galeta unu, cevizi (Rondoda çok ince olmayacak şekilde parçala)
Hindistan cevizi, kabartma tozu ve şekerli vanilini ekleyip karıştıralım.
Borcamı yağlayıp karışımı içine boşaltalım ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirelim.
Fırından çıkınca üzerini bir kaç yerinden çatal batıralım ve şerbetimizi boşaltalım.
Muhallebi için tencereye süt, nişasta ve şekeri alalım ve kaynayıncaya kadar pişirelim.
Kaynadıktan sonra ocağı kapatıp kremşanti ve vanilyayı ekleyip mikser ile çırpalım.
Soğumuş tatlının üzerine muhallebiyi dökelim ve her yerine eşit gelecek şekilde yayalım.
En son olarak üstüne hindistan cevizi serpelim. Afiyet olsun
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı galeta unu
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için:
2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
1 paket şekerli vanilin
Kreması için:
1 litre süt
Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı nişasta
1 paket kremşanti
1 paket vanilya
Üzeri için:
Hindistan cevizi
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım.
Tencereye şeker ve suyu alıp kaynatalım kaynadıktan sonra ocağı kapatıp şekerli vanilin ekleyelim ve soğumaya bırakalım.
Kek için yumurta ve şekeri güzelce çırpalım. Sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edelim.
Daha sonra galeta unu, cevizi (Rondoda çok ince olmayacak şekilde parçala)
Hindistan cevizi, kabartma tozu ve şekerli vanilini ekleyip karıştıralım.
Borcamı yağlayıp karışımı içine boşaltalım ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirelim.
Fırından çıkınca üzerini bir kaç yerinden çatal batıralım ve şerbetimizi boşaltalım.
Muhallebi için tencereye süt, nişasta ve şekeri alalım ve kaynayıncaya kadar pişirelim.
Kaynadıktan sonra ocağı kapatıp kremşanti ve vanilyayı ekleyip mikser ile çırpalım.
Soğumuş tatlının üzerine muhallebiyi dökelim ve her yerine eşit gelecek şekilde yayalım.
En son olarak üstüne hindistan cevizi serpelim. Afiyet olsun
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı