Kıbrıs Tatlısı Tarifi İcin Malzemeler
*2 yumurta
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı şeker
*1 su bardağı galeta unu
*1 su bardağı ceviz veya hindistan cevizi
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Şerbet icin:
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*Limon
Kreması icin:
*1 lt sut
*1 su bardağının yarışı un yarısı nişasta
*Yarım su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*İsteğe gore krem şanti
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikle şerbetimizi hazırlayalım, soğumaya bırakalım
*Tatlımız icin yumurta ve şekeri cırpıp diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
*Yağlanmış orta boy borcama dokelim Biraz katı bir hamur oluyor 180 derecede pişirelim
*Tatlı pişerken muhallebinizi hazırlayalım Goz goz olduktan sonra muhallebiyi alıp krem şantiyi karıştıralım
*Toz halinde arada bir karıştıralım ustu kurumasın
*Tatlımız fırından cıkınca soğuk şerbeti dokelim Şerbetini ceken tatlıya muhallebiyi dokup yayalım
*Uzerini hindistan cevizi ile susleyelim Afiyet olsun
*2 yumurta
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı şeker
*1 su bardağı galeta unu
*1 su bardağı ceviz veya hindistan cevizi
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Şerbet icin:
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*Limon
Kreması icin:
*1 lt sut
*1 su bardağının yarışı un yarısı nişasta
*Yarım su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*İsteğe gore krem şanti
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikle şerbetimizi hazırlayalım, soğumaya bırakalım
*Tatlımız icin yumurta ve şekeri cırpıp diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
*Yağlanmış orta boy borcama dokelim Biraz katı bir hamur oluyor 180 derecede pişirelim
*Tatlı pişerken muhallebinizi hazırlayalım Goz goz olduktan sonra muhallebiyi alıp krem şantiyi karıştıralım
*Toz halinde arada bir karıştıralım ustu kurumasın
*Tatlımız fırından cıkınca soğuk şerbeti dokelim Şerbetini ceken tatlıya muhallebiyi dokup yayalım
*Uzerini hindistan cevizi ile susleyelim Afiyet olsun