Kıbrıs Tatlısı Tarifi İcin Malzemeler HAMURU İCİN;
*3 adet yumurta
*Yarım su bardağı şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı galeta unu
*1 su bardağı kırılmış ceviz
*1 su bardağı hindistan cevizi
*1 paket kabartma tozu
KREMASI İCİN;
*1 litre sut
*1 su bardağı nişasta
*1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
*1 paket vanilya
*1 paket krem şanti
ŞERBETİ İCİN;
*2 bucuk su bardağı su
*2 su bardağı şeker
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı İlk olarak şerbetimizi yapıyoruz 2 bucuk su bardağı suya 2 su bardağı şekeri ekliyoruz 15 dakika kaynadıktan sonra soğumaya bırakıyoruz
Sonrasında hamurunu yapıyoruz 3 adet yumurtayı kabımıza alıyoruz yarım su bardağı şekeri ekleyip kopurene kadar cırpıyoruz
Yarım su bardağı yağı, 1 su bardağı galeta ununu, 1 su bardağı hindistan cevizini, kabartma tozunu ekle karıştır
1 su bardağı kırılmış cevizi de ekle Tepsimizi yağlayıp hamurumuzu dokelim
180 derecelik fırında 30 dakika uzeri kızarana kadar pişirelim
Hamurumuz piştikten sonra soğumuş şerbetimizi uzerine dokelim
1 litre sutu, 1 su bardağı nişastayı, şekeri, vanilyayı ekleyelim koyulaşana kadar pişirelim
Ocaktan aldıktan sonra biraz bekleyip 1 paket krem şantiyi ekleyip cırpalım
Tepsimize dokup 23 saat buzdolabında dinlendirelim Afiyet olsun
*3 adet yumurta
*Yarım su bardağı şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı galeta unu
*1 su bardağı kırılmış ceviz
*1 su bardağı hindistan cevizi
*1 paket kabartma tozu
KREMASI İCİN;
*1 litre sut
*1 su bardağı nişasta
*1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
*1 paket vanilya
*1 paket krem şanti
ŞERBETİ İCİN;
*2 bucuk su bardağı su
*2 su bardağı şeker
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı İlk olarak şerbetimizi yapıyoruz 2 bucuk su bardağı suya 2 su bardağı şekeri ekliyoruz 15 dakika kaynadıktan sonra soğumaya bırakıyoruz
Sonrasında hamurunu yapıyoruz 3 adet yumurtayı kabımıza alıyoruz yarım su bardağı şekeri ekleyip kopurene kadar cırpıyoruz
Yarım su bardağı yağı, 1 su bardağı galeta ununu, 1 su bardağı hindistan cevizini, kabartma tozunu ekle karıştır
1 su bardağı kırılmış cevizi de ekle Tepsimizi yağlayıp hamurumuzu dokelim
180 derecelik fırında 30 dakika uzeri kızarana kadar pişirelim
Hamurumuz piştikten sonra soğumuş şerbetimizi uzerine dokelim
1 litre sutu, 1 su bardağı nişastayı, şekeri, vanilyayı ekleyelim koyulaşana kadar pişirelim
Ocaktan aldıktan sonra biraz bekleyip 1 paket krem şantiyi ekleyip cırpalım
Tepsimize dokup 23 saat buzdolabında dinlendirelim Afiyet olsun