Kıl Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
3 kilo biber
6-7 adet 1 litrelik kavanoz
1 yemek kaşığı kaya tuzu (1 litrelik kavanoz için)
1 çay kaşığı şeker (1 litrelik kavanoz için)
4 adet limon tuzu (1 litrelik kavanoz için)
1 çay bardağı elma sirkesi (1 litrelik kavanoz için)
Sarımsak
Kaynar su
Kıl Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kavanozlarımıza aldığı kadar biberi yerleştiriyoruz.
Biberlerimizin aralarına istediğimiz miktarda sarımsak dişlerimizden de ilave edelim.
Ardından her bir kavanozumuza 1 yemek kaşığı kaya tuzu, 1 çay kaşığı şeker, 4 adet limon tuzu, 1 çay bardağı elma sirkesini ekleyelim.
Karışımıza kaynar suyumuzu da biberlerin üst sınırına kadar ilave edelim.
Hiç kullanılmamış kapaklarımızı kaynatıp kapalım ve turşumuzu olana kadar güneş görmeyen bir ortamda muhafaza edelim.
Şimdiden afiyet olsun.
Kıl Biber Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 kilo biber
6-7 adet 1 litrelik kavanoz
1 yemek kaşığı kaya tuzu (1 litrelik kavanoz için)
1 çay kaşığı şeker (1 litrelik kavanoz için)
4 adet limon tuzu (1 litrelik kavanoz için)
1 çay bardağı elma sirkesi (1 litrelik kavanoz için)
Sarımsak
Kaynar su
Kıl Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kavanozlarımıza aldığı kadar biberi yerleştiriyoruz.
Biberlerimizin aralarına istediğimiz miktarda sarımsak dişlerimizden de ilave edelim.
Ardından her bir kavanozumuza 1 yemek kaşığı kaya tuzu, 1 çay kaşığı şeker, 4 adet limon tuzu, 1 çay bardağı elma sirkesini ekleyelim.
Karışımıza kaynar suyumuzu da biberlerin üst sınırına kadar ilave edelim.
Hiç kullanılmamış kapaklarımızı kaynatıp kapalım ve turşumuzu olana kadar güneş görmeyen bir ortamda muhafaza edelim.
Şimdiden afiyet olsun.
Kıl Biber Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı