Kır Pidesi Nasıl Yapılır
Resimli Kır Pidesi Tarifi
Kır Pidesi Yapılışı
Kır Pidesi Resimli Yapılışı
imageskirpidesitarifiresimli5ad44c717c8a1
Kır Pidesi Malzemeleri
5 Su bardağı un
yarım paket yaş maya
1 cay bardağı sıvı yağ
2 corba kaşığı yoğurt
tuz
alabildiği kadar su
İc Malzemeleri icin
Kır pidesinin ic malzemesi peynirli, kıymalı, patatesli, ıspanaklı yapılabilir Ben patatesli ve kıymalı yaptım
PATATESLİ İC HARC
3 adet patates, haşlayıp ezdim icine nane,tuz ve biber koydum
KIYMALI HARC İCİN
250 gr kıyma kullandım, soğanla kavurup,kbiberini,tuzunu ve karabiberini koyup hazırladım
Kır Pidesinin Yapılışı
Karıştırma kabımızın icine unumuzu dokuyoruz, ortasını havuz şeklinde acıyoruz, icine yaş mayayı, sıvı yağ, yoğurdu, haşlanmış rendelenmiş patatesi rendeliyoruz Cunku: hamurumuzun yumuşak olmasını sağlayacaktır hemde hamura lezzet katacaktır, tuzuda ilave edip hamurumuzu kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yuğuruyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz
Mayalandıktan sonra hamurumuzu yumurta buyukluğunde bezelere ayırıyoruz, yapmış olduğumuz bezeleri uzun bir şekilde acıp, icine yapmış olduğumuz harcı ekliyoruz ve kenarını hafif kapatıyoruz, isterseniz tamamını kapalı pide yapabilirsiniz
Fırın tepsisine dizip 180 derecedeki fırına veriyoruz ve nar gibi kızartıyoruz, fırından cıkar cıkmaz tereyağı hamurun uzerine suruyoruz ve yumuşacık bir pidemiz oluyor
Resimli Kır Pidesi Tarifi
Kır Pidesi Yapılışı
Kır Pidesi Resimli Yapılışı
imageskirpidesitarifiresimli5ad44c717c8a1
Kır Pidesi Malzemeleri
5 Su bardağı un
yarım paket yaş maya
1 cay bardağı sıvı yağ
2 corba kaşığı yoğurt
tuz
alabildiği kadar su
İc Malzemeleri icin
Kır pidesinin ic malzemesi peynirli, kıymalı, patatesli, ıspanaklı yapılabilir Ben patatesli ve kıymalı yaptım
PATATESLİ İC HARC
3 adet patates, haşlayıp ezdim icine nane,tuz ve biber koydum
KIYMALI HARC İCİN
250 gr kıyma kullandım, soğanla kavurup,kbiberini,tuzunu ve karabiberini koyup hazırladım
Kır Pidesinin Yapılışı
Karıştırma kabımızın icine unumuzu dokuyoruz, ortasını havuz şeklinde acıyoruz, icine yaş mayayı, sıvı yağ, yoğurdu, haşlanmış rendelenmiş patatesi rendeliyoruz Cunku: hamurumuzun yumuşak olmasını sağlayacaktır hemde hamura lezzet katacaktır, tuzuda ilave edip hamurumuzu kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yuğuruyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz
Mayalandıktan sonra hamurumuzu yumurta buyukluğunde bezelere ayırıyoruz, yapmış olduğumuz bezeleri uzun bir şekilde acıp, icine yapmış olduğumuz harcı ekliyoruz ve kenarını hafif kapatıyoruz, isterseniz tamamını kapalı pide yapabilirsiniz
Fırın tepsisine dizip 180 derecedeki fırına veriyoruz ve nar gibi kızartıyoruz, fırından cıkar cıkmaz tereyağı hamurun uzerine suruyoruz ve yumuşacık bir pidemiz oluyor