Son konular

Kır Pidesi

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Kır Pidesi Tanımı İçin Materyaller

Hamuru için;
4.5 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
Yarım paket kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker (Silme)
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık su
Biraz tereyağı (Piştikten sonra üzerine sürmek için)
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
İç materyali için;
400 gram kıyma
2 adet domates
2 adet sivri biber
1 adet soğan
Sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber (Miktarı siz belirleyin)

Kır Pidesi Tanımı Yapılışı

Öncelikle mayayı şeker ve ılık su ile karıştırarak eritelim. 15 dk. Mayanın üzerini streçleyip kabarmasını bekleyelim.
Daha sonra yoğurma kabına öteki gereçleri koyup mayayı da ekleyelim ve yoğuralım. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Üzerini düzgünce kapatarak yarım saat kadar dinlendirelim.
Bu ortada iç harcı için soğanı ve sıvı yağ ile biraz kavurduktan sonra koymayı ekleyip rengi dönene kadar kavuralım.
Akabinde ince doğranmış biberleri ekleyelim biraz kavurduktan sonra ince doğranmış domatesleri ekleyelim.
Kavuralım ve baharatlarını ekleyip kavrulduktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakalım.
Mayalanan hamurları 6-7 bezeye ayıralım inceliği size kalmış nasıl seviyorsanız. Tezgahın üzerine un serpip bezeyi uzunlamasına açalım. Ben biraz kalın yaptım siz ince yapabilirsiniz.
Açtıktan sonra içine koymalı harcımızı koyalım elimizle kenarlarını birleştirip yumurta sarısını sürdükten sonra evvelce ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Piştikten sonra fırında in çıkartıp üzerine tereyağı sürüp servis edelim. Afiyet olsun
 

Similar threads

  • Soru
Kır Pidesi Tanımı İçin Gereçler Hamuru İçin 1 su bardağı ılık süt 2 su bardağı ılık su 2 tatlı kaşığı şeker 1 paket instant maya Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un (Ele yapışan kıvamda) İç harcı için 400 gram kıyma 3 adet kuru soğan 2 adet yeşil biber 1 adet kapya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Kır Pidesi Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı süt 2 su bardağı su Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı toz şeker 1 paket instant maya Un (Hafif ele yapılan yumuşak bir hamur olmalı) İçi İçin 500 gram dana kıyma 2 büyük uzunluk soğan 2 adet çarliston biber 1 adet kapya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
Kır Pidesi Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 paket kuru maya Un İç gereci kıymalı harç için 300 gr kıyma 2 âdet kuru soğan 2 adet kapya biber Maydanoz 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı salça 4 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Kıymalı Kır Pidesi Tanımı İçin Malzemeler 1 kilo un 2 tane yumurta 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı ya da margarin 1 paket yaş maya 1 tatlı kaşığı şeker Yeterince tuz 2-2.5 su bardağı kadar ılık süt İç Harcı İçin ; Yarım kilo kıyma 4-5 adet kuru soğan Yarım demet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Kır Pidesi (Nefis Yumuşacık) Tanımı İçin Materyaller Hamuru için: 2 su bardağı su 1 su bardağı süt 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ 1 paket instant maya 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz Alabildiği kadar un İç harcı için: 500 gram kıyma 2 adet soğan 3 adet yeşil biber 3 adet domates Tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Üst Alt